Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Sadonkorjuun aikaa juhlittiin Rymättylässä lauantaina – Katso kuvagalleriasta keitä oli paikalla!

Yli sata ihmistä saapui viettämään sadonkorjuujuhla Kekriä Rymättylän VPK-talolle lauantaina. MLL Rymättylä järjesti tapahtuman jo neljättä kertaa. Kekrin ohjelmassa oli muun muassa ruokailu, naamiaiskilpailu, jonglööriesitys sekä viime vuonnakin suosiota niittänyt Kai Kuutamon tulishow. – Päivä on mennyt vauhdikkaasti. Suuret kiitokset emännälle Kaisa Suovaselle , ilman häntä ei olisi Kekrejä, sanoo MLL:n Rymättylän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Heidi Virkki . Juhlan ruoka tuli lahjoituksina paikallisilta tuottajilta. Viinejä maistatti rööläläinen viinitalo Brinkhall Sparkling. – Lähiruoka on hieno asia. Tuottajia pitäisi kunnioittaa. Ruualla on pitkä tie ennen kuin se on pöydässä. Se ei ole vain sitä, että peruna nostetaan maasta, Virkki muistuttaa. Sadonkorjuujuhlan tuotosta hankitaan urheiluvälineitä Rymättylän kouluun sekä apuvälineitä koululaisten keskittymiseen. Lähiruoka tärkeää vieraille Päivi Hyppönen perheineen tuli Kekriin Espoosta asti. – Meillä on mökki Poikossa. Olimme viime vuonnakin täällä. Meillä on sujunut oikein hyvin. Mökkiä laitamme talviteloille, ja Kekri on meille syksyn kruunaus, Hyppönen kuvailee. Hän antaa ruuasta hyvää palautetta. – Ruoka oli tosi hyvää niin kuin viimeksikin, tuoretta ja hyvin maustettua. Espoossa emme oikein ostele lähiruokaa, sillä käymme siellä vain isoissa kaupoissa. Mökillä se on sitten mahdollista, Hyppönen kertoo. Heidi Sipponenkin kehuu Kekrin ruokaa. – Lähiruoka oli maistuvaa. Lähellä tuotettu ruoka merkitsee minulle paljon ja pyrin aina käyttämään läheltä tulevia raaka-aineita. Esimerkiksi perunat tulevat naapureilta ja mieheni metsästää meille lihaa, hän ynnää. Pelottelevia zombeja Naamiaiskilpailussa palkittiin kolme parasta. Ykkössijan veivät Sipposen pojat, zombi-veljekset Retu ja Remu Rantanen pelottavilla olemuksillaan. – Hyvältä tuntui voittaa. Mietimme etukäteen, että zombi-puvuilla voitamme kilpailun, Retu sanoo. – Olemme pelotelleet kaikkia, ja muut ovat säikähtäneet meitä. Olen myös kertonut, että verihaava kasvoissani on oikea, Retu virnistää. Äiti kertoo olevansa ylpeä ja iloinen poikiensa voitosta. – Minä meikkasin pojat ja yhdessä käytimme koko aamupäivän siihen, että värjäsimme veriroiskeita vaatteisiin ja revimme poikien pukuja. Perinteitä Curaçaosta asti Oliver Viljainen on iloinen voitettuaan arpajaisissa karamellisoitua kondensoitua maitoa. – Tästä voisi tehdä vaikka kakun päälle kuorrutetta, hän tuumaa. – Oli kyllä kiva tulla sadonkorjuujuhliin, koska meilläkin on maatila Poikossa, Oliver lisää. Hän ja hänen siskonsa Alia Viljainen tulivat pukukilpailussa toiseksi. Heidän vaatetuksensa on peräisin äidin kotiseuduilta. – Olen kotoisin Curaçao-saarelta Karibianmereltä. Siellä järjestetään aina huhtikuussa sadonkorjuukulkue. Oliverin ja Alian puvut ovat sadonkorjuun perinnepukuja. Niistä käytetään nimitystä Seu, kertoo Nihayla Viljainen .