Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Heikki Routamaa: "Hulluhan se on jos ei tästä tykkää"

Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet? Heikki Routamaa. Tulen alun perin Aitoniemeltä Aitolahdelta, nykyään Tamperetta, Näsijärven rannalta. Kävelemään opittuani lähdin suolaisen meren Rymättylään - ja samalla retkellä ollaan. Onko sinulla perhettä? On. Vaimo Pirkko, poika Eero mukana yrityksessä. Pirkon edellisestä avioliitosta poika Sami, joka asuu perheensä kanssa Pohjanmaalla äidin kotipaikalla. Mikä sinussa on parasta? Koon puolesta helppo havaita ja kuuluva ääni. Mitä haluaisit muuttaa itsessäsi? Tässä iässä se on jo aika vaikeata. Että eiköhän nyt pysytä näissä missä ollaan. Mikä on lempiruokasi? Kaikki hyvistä kotimaisista raaka-aineista tehty ruoka, kala etusijalla. Mitä ruokaa itse mieluiten laitat? Syksyn aikana on tuoretta kalaa saatavilla, kuha, ahven. Kasviksista mieluummin suoraan torilta hankittuna. Oletko työhullu? En väittäisi olevani työhullu. Muusta hulluudesta annan muiden sanoa. Työ likeää harrastusta. Jos katsoo Naantalin rantaa ja ympäristöä, hulluhan se on, jos ei tästä tykkää. Pystytkö irrottautumaan töistä? Totta kai, mutta onhan se selvää, että tietyt asiat ovat aina taka-alalla. Niitä voi sopivasti miettiä ja kypsytellä. Millainen esimies haluat olla? Tottakai tasapuolinen ja silloin, kun on syytä asioihin puuttua täytyy tarttua välittömästi, etteivät ne jää puolitiehen. Myös täytyy olla halua kehittää yrityksen toimintaa ja palvelua. Oletko sellainen esimies? Väärä henkilö vastaamaan. Toivottavasti. Oletko rikastunut ravintolabisneksessä? Ei voi sanoa että tällä työllä rikastuu. On aika paljon elementtejä jotka pitävät siitä huolen. Mutta työn täytyy olla mielekästä ja sillä täytyy tulla toimeen ja työntekijät täytyy pystyä työllistämään. Kulttuurimaisemassa kun ollaan, niin on rakennuksista ja kaikesta niiden ympärillä pidettävä hyvää huolta. Kaikki se vaatii oman veronsa. Mikä on varhaisin lapsuusmuistosi? Muutto Rymättylään. Siinä oli aika traagisiakin piirteitä. Muuttoauto ajoi aika pahan kolarin ja äiti joutui sairaalaan moneksi viikoksi. Nuoruusajan varhaiset kalaretket soutaen lähisaareen auringon noustessa. Harrastat matkustamista, minne lähdet mieluiten? Matka kuin matka, aina hieno asia. Aasiassa on kuitenkin oma vetovoimansa ja kulttuurinsa. On saatu ystävyyssuhteita sinne luotua. Kerro mieluisa matkustuskokemus? Ehkä hienoin on ollut, kun päästiin Hongkongissa Etelä-Kiinan hallintojohtajan illalliselle, joka oli hänen residenssissään. Aivan ainutlaatuinen kokemus. Mitä pelkäät? Pirun korkeita paikkoja. Suututko helposti? Saatan suuttua, mutta lepyn saman tien. Vanhemmiten maltillisempi. Kenet haluaisit tavata? Ei voi sanoa ketään erityisesti. Mielenkiintoisia henkilöitä. Tässä työssä on se ilo, että saa tavata mielenkiintoisia ihmisiä. Se on se työn suola. Mikä saa sinut hyvälle tuulelle? Aurinko ja meri. Mitä muut eivät tiedä sinusta? Sitä en halua tietää. Mihin uskot? Tulevaisuuteen. Mikä on miellyttävin paikka Naantalissa? Naantali. Mistä olet ylpeä? Että saan asua ja tehdä töitä täällä Naantalissa. Syntynyt 1950 Aitolahden Aitoniemellä Tampereen pohjoispuolella, 4-vuotiaana muutto Rymättylään ja vuodesta 1986 asunut omakotitalossa Naantalin Luikkiossa Perhe Pirkko-rouva, poika Eero ja Pirkon poika Sami Koulutus: yo Naantalin yhteiskoulu 1970, hotelli- ja ravintolaopisto Helsingin Haagassa 1974 Liikkeenharjoittaja Naantalissa vuodesta 1976: nykyään ravintolat Merisali ja Trappi, Café Santala, Väskin sauna sekä ryhmäretkikohde Ruohokari Harrastukset meri ja kaikki siihen kuuluva, matkustelu, ja Routamaan omin sanoin: "työ on tavallaan harrastus". "En väittäisi olevani työhullu. Muusta hulluudesta annan muiden sanoa."