Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Naantalin Immasiin valmistuu kahvila-ravintola helmikuun alussa – Myynnissä myös peruselintarvikkeita

Naantalilaiset Patrik ja Susanna Stolpe tuumailivat iltalenkillä Soinisten ja Immasten alueen palvelujen parantamista. –Patrikilla oli ajatus, että rakentaisimme pienen kioskin, mistä myisin pullaa kahvia ja vaikkapa ranskalaisia. Sanoin siihen, että hei, jotta paikka saadaan kannattavaksi, pitää olla tilausravintola, Susanna Stolpe kertoo. Päivässä unelma tuli aika suureksi. Stolpet tunnustautuvat ex tempore -tyyppisiksi ihmisiksi, ja he tarttuivat toimeen nopeasti. Naantalin kaupungilta vuokrattiin liiketontti Soinistentien ja Immasentien risteyksestä päiväkotia vastapäätä ja rakennustyöt aloitettiin viime huhtikuussa. Suunnitelmat kasvoivat moneen kertaan, ja lopulta päätettiin rakentaa 170 neliön liikerakennus. Stolpet ovat aiemmin rakentaneet kolme omakotitaloa, joten liikerakennus päätettiin jatkaa samalla porukalla. Patrik Stolpen apuna rakennustöissä olivat hänen isänsä sekä naantalilainen rakennusmestari Juha Luotonen , joka sai hoitaa kaikkein vaikeimmat rakennustyöt. Liikerakennus on nyt lähes valmis, ja se otetaan käyttöön helmikuun alussa. –Emme olisi ikinä uskoneet, että olisimme näin nopeasti valmiita. Suunnitelmissa on pysytty, Susanna Stolpe myhäilee. Liikerakennukseen , eli Naantalin Metsätähteen tulee kahvila, joka toimii samalla lounaspaikkana ja tilausravintolana. Asiakaspaikkoja on sisällä viitisenkymmentä, ja terassille mahtuu kesäisin lähes saman verran asiakkaita. Susanna Stolpe kertoo, että kahvilaravintola on auki päivisin kello 7–17 ja lauantaisin kello 9–15. Viikonloppuisin ja iltaisin paikka toimii tilausravintolana. Paikalla voidaan järjestää erilaisia perhejuhlia ja kokouksia. Kahvilan puolelle tulee myyntiin esimerkiksi peruselintarvikkeita. –Täältä voi hakea vaikkapa maitoa tai juustoa, jos sellaista ei jaksa lähteä hakemaan marketista. Myyntiin tulee myös lähialueiden pienleipomoiden leipiä, Stolpe mainitsee. Päivisin tarjolla on kotiruokalounas, keittolounas ja ruokaisa salaatti, jonka voi ottaa mukaan. Buffetpöydän sijaan annokset tarjoillaan pöytiin. Stolpe lupaa, että pitkään ei ruoka-annosta tarvitse odottaa. Samaa tapaa käytetään monissa lounaspaikoissa Turussa. –Perjantaisin tarjoamme vähän juhlavamman lounaan. Se kylkeen voi ottaa vaikka lasin viiniä, Stolpe kertoo. –Ruoassa panostamme laatuun. Tuomme pöytää lähituottajien raaka-aineita. Olemme jo sopineet yhteistyöstä Rintalan tilan kanssa, eli sieltä tulee meille luomukaritsaa. Kukkia tulee myyntiin jossain muodossa. Alkuvaiheessa esille tulee viikkokimppu, jonka voi tilata viikonlopuksi. Susanna Stolpe kertoo olevansa jännittynyt ja innostunut, kun ravintolan avaukseen on jäljellä kolmisen viikkoa. –Tuntuu siltä, että olen kokenut ja nähnyt kaikkea alalla. Se on ollut hyvä oppimispolku yrittäjäksi. Hän on työskennellyt monissa huippuravintoloissa kuten Roccassa, Havis Amandassa, Kalastajatorpassa ja Mamissa ja saanut oppia alan huippukokeilta, kuten Pekka Terävältä , Aki Wahlmanilta ja Michael Björklundilta . Hän oli kahden viimeksi mainitun apulaisena Bocuse d'Or -kilpailussa Ranskassa. Viimeksi hän työskenteli Raisio Oyj:n henkilöstöruokalassa ja catering-puolella Raisiossa. Stolpe kehuu hyvää yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. –Pitää nähdä, että emme ole kilpailijoitamme toisillemme, vaan yhteistyökumppaneita. "Olemme saaneet tosi hyvää palautetta. Ihaninta oli, kun päiväkodin lapset kävivät täällä ja kertoivat tulevansa jätskille."