Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Naantali Costa Food Festivalin lautasella hyvää hässäkkää − Kävijät mielivät maistiaisannoksia

Lämmin ja aurinkoinen päivä houkutti naantalilaiset Carita ja Santtu Viitalan Naantali Costa Food Festivaleille syömään lauantaina. Neljä- ja kuusivuotiaille Saralle ja Casperille maistuivat hodarit. –Nyt on selkeästi enemmän porukkaa ja hässäkkää kuin viime vuonna. Toivoisimme, että täällä olisi mahdollisimman paljon erilaisia ruokia, eikä ihan perusfestarihuttua, sanoo Santtu Viitala . Marjut ja Juha Leppäkangas kehuivat Kaivotorin ympäristössä järjestetyn ruokatapahtuman tunnelmaa. Aiempaa kokemusta naantalilaisilla oli kahdelta vuodelta. Tällä kertaa kauppansa tekivät hot dogit ja kiinalainen ruoka. –Viime vuonna täällä oli esimerkiksi korealaista ja muita erikoisempia ruokia. Nyt on pieni pettymys, ettei ole niin paljoa kojuja kuin ennen. Muuten menoa on samanlaista kuin ennenkin, hyvää ja rentoa, Marjut hymyilee. –Aika isoja annoksia myyvät, niistä tulee äkkiä täyteen. Voisi olla enemmän maisteluannoksia, ehdottaa Juha. Annika Lappalainen ja Joona Hupponen lähtivät festareille syömään, mutta naureskelivat päätyneensä maistelemaan paikallisen Mallassepät-pienpanimon oluita. –Ei ollenkaan pöllömpää. Pienpanimoiden oluet ovat kivaa vaihtelua perusoluisiin, Hupponen kiittelee. –Festareiden idea on kiva, mutta täällä on vähemmän kojuja, mitä olin ajatellut. Voisi olla enemmän erikoisuuksia ja halvempia maistiaisannoksia, toivoo Lappalainen. Eloa elokuuhun Naantalilaiset Matleena , Luukas ja Harri Malkki aikoivat lähistöllä asuvina käydä tapahtumassa toisenkin kerran. Harri Malkki kiitteli sitä, että Naantali Costa Food Festival tuo elämää Naantalin elokuuhun. Hän oli huomannut tapahtuman tuoneen väkeä myös rannan ravintoloihin, ja liikkeellä oli paljon turisteja. Kritiikkiä saivat tuotteiden hinnat. –Hampurilaiset syötiin ja Matu otti vohvelitötterön. Jos pieni hamppari maksaa kymmenen euroa, on se aika kallista. Kun on ruokaan keskittyvä festari, voisi miettiä niin, että ihmiset oikeasti tulisivat syömään. Pitää täällä silti käydä maistelemassa, kun tällainen järjestetään, Malkki sanoo. ”Toisella puolella katua” asuva Eilo Taka-Prami on käynyt festareilla syömässä tai noutoruokaa hakemassa joka vuosi, jokaisena tapahtumapäivänä. Lauantaina syynissä olivat Kultarannan Kioskin yrittäjän David Mbingin kojun afrikkalaiset antimet. –En ole maistanut afrikkalaista ruokaa, mutta hienon näköisiä annoksia ovat, voisin maistaakin. Nyt ostin kaksi annosta lettuja, vaimolle ja itselle. Viedään kotiin ja syödään siellä. Tämä on ihan kiva tapahtuma. Suositaan näitä paikallisia, kun joku jotain järjestää, niin pitää jotain ostaakin, Taka-Prami toteaa. Yleisöä mukavasti Naantali Costa Food Festival tarjoili katuruokaa, lähituotteita, viihdettä ja asiaa jo kolmatta kertaa. Kolmipäiväisessä tapahtumassa kuultiin myös paneelikeskusteluja lähituotannosta sekä The Voice of Finland -ohjelmassa menestynyttä laulajaa Anamaria Rusia . Viime vuodesta tuttuun tapaan yleisö sai seurata myös lähiruokalähettiläs Pasi Kurosen kokkausnäytöksiä. Kaks kokkii -duosta tutun Kurosen apukokkina veisteli tapahtuman järjestäneen Wanhan Salakuljettajan ravintoloitsija Lauri Haukka . Haukan mukaan tapahtuma oli lauantai-iltapäivään mennessä sujunut mukavasti. Anniskelualue oli perjantaina täynnä festariväkeä ja lauantainakin oli ”sopiva pöhinä”. Yleisöodotukset täyttyivät. –Kelit suosivat ja porukkaa on käynyt odotusten mukaisesti. Viime vuonna kävijöitä oli 10 000–15 000, tänä vuonna luku on noin 20 000−25 000 tuhatta, Haukka arvioi. Hän myöntää, että tapahtumaa kritisoitiin niukasta ennakkomainonnasta. Pääasiallinen markkinointikanava oli Facebook. Se tavoitti miehen mukaan kansaa riittävästi. –Printtimedia on kallista, ja kun tapahtuman tuotot ovat pienet, niin menot täytyy myös pitää hyvin pieninä. Taloudellisesti touhussa ei ole mitään järkeä, mutta on mukava tuoda Naantalin keskustaan tällainen tapahtuma, Haukka summaa ja uskoo tapahtuman saavan jatkoa ensi vuonna.