Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Raisiolaisbaari sai yrittäjäkseen tunnetun rocktapahtuman isähahmon

Remontin piti kestää kolme viikkoa, mutta kaksi kevätkuukautta siinä lopulta vierähti. Aiemmin PR-baarina tunnettu ravintolahuoneisto sai sen myötä uuden ilmeen. –Kaikki pinnat uusittiin, samoin valaistus ja kalusteet, yrittäjä Sauli Virta, 42, luettelee. Paikan uusi nimi Bar Prukki on asiakkaiden keskuudessa pidetyn äänestyksen tulos. Se kunnioittaa kahta raisiolaisten muistoihin painunutta ravintolaa: PR:ää ja Rukkia. Tuttuja nimiä ja uuden aallon rokkia Prukin tuore isäntä Sauli Virta haluaa omalta osaltaan elävöittää raisiolaista ravintolaelämää. –Siten, etteivät raisiolaiset lähde viikonloppuisin viihteen perässä Turkuun, hän linjaa. Tulevana viikonloppuna Prukissa esiintyy Tauski. Seuraavina ovat vuorossa harvoin keikkaileva Vilperin Perikunta ja suomalaisen rap-musiikin kärkinimiin lukeutuva Ruudolf. Prukki on aloittanut yhteistyön tulevia artisteja kouluttavan Turku Rock Academyn kanssa. Joka kuukauden toinen lauantai Prukin lavalle nousee Rock Academy -bändi. Yhteistyön myötä bändit saavat kaipaamaansa keikkakokemusta ja asiakkaat puolestaan kuulevat uuden aallon rokkia. Prukin äänentoistolaitteisto palveli aiemmin jazzklubi Monkissa. Virta vakuuttaa sen lukeutuvan seudun parhaimpiin. Hiljattain Prukissa ryhdyttiin valmistamaan ruokaa. Tarjolla on makkaraperunoita, kanansiipiä ja pitsaa. Karjurock syntyi Kosovossa Yrittäjä Virta toteaa, ettei häntä ole siunattu musiikillisilla lahjoilla muuten kuin kuuntelun osalta. Vuosina 2006–2007 mies palveli rauhanturvaajana Kosovossa. Siellä hän sai palvelutoverinsa Robert Sainion kanssa idean järjestää Karjurock. Ensimmäinen Karjurock polkaistiin pystyyn kahden viikon järjestelyillä. Paikanpäälle Lokalahdelle tuli 1 000 ihmistä. Siitä lähtien panokset kovenivat vuosi vuodelta. Järjestäjiä jännitti joka kerta tavattomasti, sillä pieneen tapahtumaan ei myyty lippuja ennakkoon. –Jos tapahtumapäivänä sattui satamaan vettä, niin vatsa oli kuin verkkokassi, Virta muistelee. Hän myi osuutensa rocktapahtumasta 2012. Ura urkeni "karkkikioskilta" Prukin isäntä toteaa näkevänsä aina suunnitteluvaiheessa vain valoisan lopputuloksen. –Matkan varrella tulee ponnisteluja ja pettymyksiäkin, mutta ne tuntuvat unohtuvan nopeasti. Jos minulla ei olisi optimismia, en olisi yrittäjäkään. Kaupallisen uransa Virta ja hänen lapsuuskaverinsa aloittivat 10-vuotiaina pitämällä karkkikioskia katutasossa olleella parvekkeella Turun Härkämäessä. Myynnissä oli muun muassa Hellaksen tehtaanmyymälästä ostettuja suklaalevyjä. –Tunne oli mahtava, kun saimme tunnissa kassaan 100 markkaa, Virta kertoo. Ensimmäisen ravintolansa hän perusti ystävänsä kanssa Saloon 1998. Kummallakaan ei ollut kaksista käsitystä liiketoiminnan pyörittämisestä. –Se oli elämän korkeakoulua, jossa kävi lopulta hyvin. Ravintola ostettiin meiltä ja pääsimme suurin piirtein omillemme. Nykyisin Virta toimii ravintolabisneksen ohella rakennuttajana sekä kiinteistösijoittajana. Vastapainoa yrittäjäelämään antavat perhe ja autot. Poikiensa kanssa Virta harrastaa mikroautoilua. Omana harrasteautonaan hänellä on lapsuutensa unelma - Porsche 911 -avomalli vuodelta 1981. –En ole mekaanikko, mutta ehkäpä juuri siksi tuntuu kivalta oppia tekemään pientä autoremonttia. Vanha Porsche on niin yksinkertaista tekniikkaa, että siihen uskallan kajota. Viime kesänä Virta otti haltuun uuden elementin. Hän ryhtyi harjoittelemaan kulkemista Saaristomerellä pienellä matkaveneellä.