Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Uuden sadon antimia Raisiossa

Kolmatta kertaa Raision kirjastotalon aulaan ja piha-alueelle levittäytyneen syksyisen Sadonkorjuu-tapahtuman tavoitteena on tarjota lähialueen pientuottajille mahdollisuus markkinoida ja esitellä omia tuotteitaan. Raision kaupungin ja MTK Varsinais-Suomen kanssa yhteistyössä järjestetyiltä markkinoilta löytyi lauantaina niin vihanneksia, eläintuotteita kuin käsitöitäkin. Uutta ja virkistävää oli tuorepasta, jota maistatti vuoden verran omaa Egget-pastaamoaan luotsannut Marika Mulari . –Sain idean television ruokaohjelmista, joissa kaikki valmistavat pastaa itse. Ajattelin, että voisin itsekin ruveta sitä tekemään. Pastan tekeminen on loppujen lopuksi helppoa, mutta aikaa vievää, kertoi Mulari. Mularin pasta on kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan. –Munat tulevat Nousiaisista ja ovat ulkoilevien, vapaiden kanojen munia. Marttilasta toimitetaan vehnäjauhot. Tuotteeni on saanut oikein hyvän vastaanoton, pastanvalmistaja hymyili. Koska Varsinais-Suomen alueella on runsaasti mehiläistarhoja, tapahtumaan oli lähtenyt jopa neljä eri hunajantuottajaa. Hunajakeiju Oy:n yrittäjä Miia Tapio sai asiakkaakseen hunajan suurkuluttajaksi tunnustautuvan Markku Vartiaisen , joka osti heti kättelyssä kolme kiloa makeaa herkkua. –En tiedä onko se pelkästään hunajan vaikutusta, mutta en ole neljään vuoteen sairastanut flunssaa. Tämähän on luonnontuotetta puhtaimmillaan, koska siihen ei ole lisätty mitään eikä siitä ole otettu mitään pois, Vartiainen totesi pakatessaan purkkeja kassiinsa. Hunajayrittäjä Aino-Maria Niemelä kertoi pienestä asti halunneensa mehiläistarhuriksi. Kaikenlaiset ötökät, jopa villimehiläiset, joita hän tiesi Suomesta löytyvän 181 eri lajia, kiinnostavat. –Hunajan lopullinen maku riippuu siitä, mistä kukista mehiläiset ovat mettä keränneet, Niemelä paljasti. Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salo totesi sadonkorjuutapahtuman istuvan hyvin kirjastomiljööseen. –Samalla kertaa voi käydä lainaamassa aiheeseen liittyviä opuksia ja reseptejä.