Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Katso video: Entinen tuotantojohtaja hurahti yrttimaailmaan ja ryhtyi kevytyrittäjäksi – Nyt hän järjestää yrttihaudukemaisteluita

Yrttimaailma alkoi vetää raisiolaista Reeta Rouhiaista puoleensa, kun kiireinen, kansainvälinen työ puutarha-alan yrityksen tuotantojohtajana vei työorientoitunutta kahden lapsen äitiä. Viidentoista taimistovuoden aikana tutuiksi tulleet yrtit kiinnostivat naista aluksi oman jaksamisen ja läheisten terveyden näkökulmasta. Nyt viime keväänä irtisanoutunut Rouhiainen opiskelee diplomifytoterapeutiksi ja urheiluhierojaksi. –Hurahdin yrttimaailmaan, että vau, mahtavia makuja ja värisävyjä. Ei riittänyt enää, että on minttu tai timjami, vaan halusin tietää luonnonlääkinnästä ja luontaishoidoista enemmän. Totesin, että tätä haluan tehdä. Yrttiteetastingeja emäntäkutsuina Opintojen ohessa Rouhiainen toimii kevytyrittäjänä. Repertuaariin kuuluvat hieronta, akupainanta- ja yrttiöljyhoidot sekä yrttihaudukemaistelut ja koulutukset. Raisiolainen veikkaa, että tastingeja ei Suomessa kovin moni muu tee. Ne hän räätälöi asiakaskohtaisesti emäntäkutsujen tyyliin. Kutsut kestävät yleensä 2−4 tuntia ja kertoja voi olla useampikin. –Emäntä, jonka kanssa tastingista sovin, kutsuu osallistujat. Yhdessä tehdään puutarha- tai metsäretki tai tuon kaikki tarvikkeet mukanani. Yhdessä valmistetaan ja maistellaan haudukkeet. Kerron yrttien rohtovaikutuksista, tai voidaan tehdä jalkakylpyjä tai kuorinta-aineita luonnonyrteistä. Ainekset Rouhiainen kipaisee hakemaan omasta puutarhasta tai metsästä, harvinaisimmat yrtit hän tilaa luotetulta ulkomaiselta toimittajalta. Rouhiainen muistuttaa ottamaan huomioon jokamiehenoikeudet. Hän suosittelee vaihtelemaan yrttilaatuja ja pitämään muutaman päivän taukoja parin viikon välein. Vanhuksille ja lapsille sopivat lyhemmät kuurit ja pienempi annostus. Kuivatut yrtit kannattaa säilyttää valolta suojattuna ilmatiiviissä purkissa. –Flunssakauteen sopivat esimerkiksi inkivääri, mustaherukan lehti, punahattu, valkosipuli, pakurikääpä, nokkonen, siankärsämö, timjami, salvia, rosmariini ja mänty. Männyn neulasissa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa, Rouhiainen vinkkaa. Intuition ja olotilan mukaan Itselleen nelikymppinen toteaa haudukkeista tulleen kahvin ja viinin korvikkeita. Kun yrttien saloista on päässyt jyvälle, teesekoitukset syntyvät intuition ja kulloisenkin olotilan mukaan: väsyttääkö vai haluaako, että väsyttää. Juomat maistuvat myös Pasi-puolisolle sekä 11-vuotiaalle Viljamille ja 20-vuotiaalle Annalle. –Haluan valmistaa täysin luonnonmukaista juomaa ja tunnistaa itse eri yrttien aromit. Yrttihaudukkeissa on myös visuaalinen puoli, uskomattoman hieno ja värikäs. Kun lähden keräämään yrttejä, sekin tuntuu jo ihanalta. Sekä fytoterapeutin että urheiluhierojan opinnot tulevat päätöksen vuoden kuluttua marraskuussa. Ensi vuonna on tähtäimessä myös oman yrityksen perustaminen. Osa toimintaa tulevat olemaan luennot ja koulutustilaisuudet. –Haluan jakaa vuosien varrella tullutta tietotaitoa muille. Miten suuri merkitys ja vaikutus kokonaisterveyteen on mielellä, ravinnolla, unella ja fyysisellä kunnolla. Lapsiperheen kiireisessä arjessa ravinnon sisältö jää helposti toissijaiseksi. Näissä haluan olla avuksi. Lisäravinteita ei juurikaan tarvita, jos lautanen on monipuolinen ja värikäs. 1 tl teeaineesta / tkp vettä. Kaada kuumaa vettä teeainesten päälle ja anna hautua 5−10 minuuttia. Tee on heti valmista nautittavaksi. Helposti tee valmistuu myös pressopannussa. Siivilöityä yrttiteetä voi säilyttää termoskannussa noin vuorokauden ja kylmänä jääkaapissa noin 2−3 vuorokautta. Huomioi, ettet käytä kahvitermosta, sillä se vaikuttaa yrttiteen aromiin.