Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö

Naantali saa oman pohjahiivaoluensa – "Se on raikas, tšekkiläisestä humalasta ja suomalaisesta viljasta tehty peruslager"

Naantalilaiset saavat tulevaisuudessa nauttia pohjahiivaolutta, jota pannaan Naantalissa. Mallassepät-panimon tuotevalikoimaan on nimittäin tulossa yrityksen historian ensimmäinen lager, Kultaranta. –Se on raikas, tšekkiläisestä humalasta ja suomalaisesta viljasta tehty peruslager, kertoo Mallasseppien panimomestari Jaakko Hartemaa . Kultaranta, jonka alkoholipitoisuus on 5,2 prosenttia, on kaivattu lisäys Mallasseppien tarjontaan. –Sitä on kyselty jonkin verran, mutta vasta nyt meillä on sellainen kapasiteetti panimolla, että voimme valmistaa myös lageria, Mallasseppien toimitusjohtaja Kim Ketonen kertoo. Lagerin nimeksi valikoitui Kultaranta juuri paikallisuuden tähden. –Etiketistä voi sitten lukea lisää lagerin nimestä, Hartemaa sanoo. Vahvat oluet muodissa Mallassepät perustettiin vuonna 2017, ja sen tuotevalikoima on koostunut pääosin IPA-oluista sekä stouteista eli pintahiivaoluista. Esimerkiksi yksi tuotteista on nimeltään Naantalin Eeppinen IPA. –Ihmiset hakevat nyt sameita, hedelmäisiä ja vahvasti humaloituja oluita, panimomestari Hartemaa tietää. Toimitusjohtaja Ketosen mukaan juuri Naantalin Eeppinen IPA on yksi Mallasseppien menestyneimmistä tuotteista. Myös Leka- ja Pata-oluet ovat käyneet hyvin kaupaksi. –Kaikki tuotteemme eivät kuitenkaan löydy kaupan hyllyltä, koska valikoimassa on myös oluita, joiden vahvuus on yli 5,5 prosenttia. Näitä tuotteita saa lähiseudun Alkoista sekä meidän myymälästämme, toimitusjohtaja Ketonen sanoo. Kultaranta-lagerin lisäksi Mallassepät saattaa tuoda muitakin uusia oluita valikoimaansa pian. Maaliskuussa on nimittäin maisteltu Mysteeri-nimisiä oluita, jotka ovat ikään kuin eräänlaisia koekaniineja. –Mysteeri-sarjat ovat testieriä, joita maistatamme asiakkaille. Sen jälkeen päätämme, ryhdymmekö tuotteistamaan niitä, Hartemaa sanoo. Milloin Kultarantaa sitten saa nauttia? Siitä ei ole vielä sen tarkempaa tietoa kuin että lähiaikoina. –Se olisi hyvä lisäys paikallisiin kesäravintoloihin, Ketonen vinkkaa.