Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö

Ravintola Trapin Heikki Routamaa viheltää pelin poikki - ”Täällä ei varmasti saa tartuntaa, kun ei täällä ole ketään”

– Vähän on sama fiilinki kuin laskuvarjohyppääjällä kun huomaa, että ei prkl , se jäi se varjo sinne koneeseen , sanoo naantalilaisen ravintola Trapin Heikki Routamaa . Koronaviruskriisin takia Routamaa on päättänyt sulkea ravintolansa maanantaina. – Liekki sammuu hellasta. Koko paikka pannaan kiinni. Peli on vihellettävä poikki, koska eihän tässä roikkumisessakaan ole mitään järkeä. Ihmiset eivät uskalla liikkua tai tulla mihinkään ravintoloihin, vaikka täytyy sanoa, että meillä on turvallinen karanteenipaikka. Täällä ei varmasti saa tartuntaa, kun ei täällä ole ketään, Routamaa pohtii. Ravintoloitsijan mukaan Trappi on palvellut asiakkaita lähinnä lounasaikaan ja koteihin on ruokaa halukkaille myyty mukaan. – Näyttäisi siltä, että tämä viikko tässä operoidaan. Kaikki on lomautettu. Yksi, kaksi ihmistä jää toimistoon töihin. Sitten palataan asiaan, kun aika koittaa, sanoi Routamaa keskiviikkona. Routamaan mukaan Trappi tekee kesäaikana 70-80 prosenttia vuoden työstä, Hän arvelee että tästä vuodesta saattaa tulla välivuosi. – Tässä eletään päivä kerrallaan, seurataan mihin tämä on menossa. Kaikki tietysti toivovat, että saataisiin tämä pikaisesti ohi. Mutta kun tästä ei ole aikaisempaa kokemusta eikä tietoa kellään tarkempaa, niin vähän mennään matkustajana. Eikä olla missään kakkosluokassa eikä ykkösluokassa, vaan mennään nyt ihan tavaravaunussa. Routamaa sanoo, että huoltotöihin ryhdytään. – Maalauksia, kun ilmat sallivat, kunnostustöitä. Eipä tässä paljon voi muuta tehdä kuin puhdetöitä näinä päivänä.