Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö

Rymättylän nuottasilakkamarkkinat keräsivät yli tuhat kävijää

Rymättylän-Merimaskun leijonat järjestivät 16. kerran nuottasilakkamarkkinat Rymättylän Röölässä. Paikallinen Brinkhall Sparkling -viinitehdas julkisti tapahtumassa uutuusviininsä Pihlajan. Markkinoilla kauppa kävi, ja silakkaa myytiin yhteensä 600 kiloa. – Silakan myynti jäi vähän odotettua heikommaksi, sillä kävijöitä oli vähemmän kuin viime vuonna. Yli tuhat ihmistä Röölään on kuitenkin hyvä saavutus. Ilma oli hyvä, markkinatunnelma välittyi hyvin. Nuottaamaan ei valitettavasti päästy, mutta oli silakanperkuukisaa ja ponilla ratsastusta sekä koira-ajelua, kiteyttää Rymättylän-Merimaskun leijonien presidentti Marko Pulkkinen . Silakanperkuukilpailussa jokaisen osallistujan piti perata 10 silakkaa. Voittajaksi selviytyi eli nopeimmin silakat sai perattua rymättyläläinen Jari-Antti Hörkkö . – Kiva oli näin ison yleisön edessä voittaa. Taso oli kova ja kun vielä voitin viimevuotisen mestarinkin, niin tuntuuhan se hyvältä, tuumii kalastusta aktiivisesti harrastava Hörkkö. – Silakka on loistava kala. Sitä syödään keskimääräisesti aika vähän vuodessa, ihmisten pitäisi syödä sitä enemmän. Ja oman saariston kalaa pitää arvostaa. Entinen maaherra Rauno Saari ylisti avajaispuheessaan kalan terveys- ja ympäristöhyötyjä. Hänen mukaansa on vaikea keksiä parempaa ruokaa kuin paistettu silakka kyljessään lähialueen perunamuusi. Perinteitä noudatettava Paraisilla asuvat Ville Lehtonen ja Elina Rantanen tulivat nuottasilakkamarkkinoille vanhasta tottumuksesta. – Meillä on Aaslan saarella mökki. Pitihän tänne tulla, kun tällaiset on järjestetty. Ajattelimme mennä etsimään, jos täältä saisi jostain lettuja tai vohveleita, Rantanen kertoo. – Villen isä kalastaa ja savustaa itse. Hänen savustamansa kuha on todella hyvää. Villen vanhemmillakin on mökki Aaslassa ja välillä he soittavat ja pyytävät meidät sinne syömään, hän jatkaa. Rymättyläläinen Mikko Degert tuli poikiensa Lucan ja Leevin sekä Leevin koulukaverin Toivo Levannon kanssa markkinoille. – Tämä on aina perinteinen käynti, koska täällä näkee tuttuja, pääsee ulkoilemaan ja syömään makkaraa, sanoo Mikko Degert. Mynämäeltä ja Tampereelta asti väkeä Mynämäkeläinen Soile Arola halusi näyttää lapsenlapselleen Cindi Koskiselle nuottasilakkamarkkinat, sillä tamperelainen Cindi ei ole ennen tapahtumassa ollut. – En varsinaisesti etsi mitään, tulimme vain katselemaan ja tapaamaan tuttuja. Ja voittihan Cindi arvonnassa karkkikipon, jonka Kike Elomaa antoi hänelle, Arola kertoo. – Minä tykkäsin pienempänä kalasta. Nyt lempiruokani on spagetti ja jauhelihakastike, sanoo Cindi.