Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö

Cafe Laiturissa on tilaa nauttia kesästä, kalasopasta ja kahvista – Veneilijöille tulee lisää poijupaikkoja

Velkualla sijaitsevan Cafe Laiturin ensimmäinen vuosi yllätti sen pitäjät. Ihmiset löysivät ja ottivat omakseen uuden ravintola-kahvilan saaristossa todella nopeasti. Viime kesäkauden suosituimpiin annoksiin kuuluivat niin perinteinen kalakeitto kuin toast skagenkin. Täksi kesäksi Cafe Laiturin yrittäjät Mirka Nisula ja Ville Aimonen olivat suunnitelleet jo jotain uuttakin, mutta koronan ilmestyttyä he löivät ne suunnitelmat jäihin. – Alkava kesä mennään samalla kaavalla, mitä viime kesä. Avaamme pienimuotoisesti 1.6. ja katsomme, mihin suuntaan hallituksen säännöt ja ohjeet kehittyvät, kertoo Aimonen. Kahvila on auki 1.6. lähtien joka päivä 11-19. Iso, 140 asiakaspaikkaa käsittävä laituri on Aimosen mielestä hyvä juuri siksi, että siihen mahtuu asiakkaista väljästikin, heti kun vain se on mahdollista ohjeistusten puitteissa. Ruokalista pysyy suppeana, jotta toiminnan keskeyttäminen ei kirpaisisi sitten niin paljon, jos koronan vuoksi vaikka tulisi myöhemmin uusia rajoituksia. Ruuan lisäksi Cafe Laiturissa on tarjolla kahvilatuotteita, pientä suolaista sekä virvokkeita ja mietoja alkoholijuomia. Viime kesänä Aimosen ja Nisulan apuna kahvilatoiminnassa on ollut ajoittain pitopaleluyrittäjä ja ravitsemusalan yrittäjä helpottamassa suurinta kiirettä. Cafe Laiturista saa ajoittain myös Palvan entisen leipurin Riitta Aimosen pullaa ja muita leivonnaisia. Kahvilan lisäksi yrittäjät ovat vuokranneet 12 hengen mökkiä esimerkiksi kalastusseurueille. Koronan vuoksi kaikki kevään mökkivaraukset ja tapahtumat kuitenkin peruttiin. Viime kesänä Laiturilla oli muutama esiintyjä ja joogahetkiä, joiden tapahtuma-ajat ovat nähtävillä Cafe Laiturin facebook-sivuilla. – Meillä on kummallakin omat yrityksemme kahvilan pyörittämisen rinnalla. Näin ollen emme ole kokeneet kovinkaan suurta menetystä koronan takia. Olemme kevään ajan keskittyneet omiin yrityksiimme ja antaneet suosiolla olla kahvilatoiminnan tauolla, vaikka esimerkiksi olimme suunnitelleet avaavamme jo pääsiäisenä, Aimonen sanoo. Laiturin kupeessa on veneille kymmenisen poijupaikkaa ja lisäksi pistäytymislaituri, johon mahtuu jokunen vene hakemaan vaikka take away -ruokaa.