Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö

Katso herkulliset reseptit: Näin teet kesäruokaa suoraan grillistä

Kesällä on ihana nauttia auringosta ja tehdä yhdessä tai porukalla ruokaa ulkona. Kokosimme erilaisia vinkkejä kesäisiin ruokiin, joista suurimman osan voi valmistaa myös grillissä. Joukossa on vanhoja tuttuja pöydänantimia osa hieman uudemmalla twistillä. Grillatut pekoniparsat Tuoretta parsaa pekonisiivuja Huuhtele parsat ja leikkaa kannasta kova osuus pois. Kieritä yksi pekonisiivu aina yhden parsan ympärille. Grillaa tai paista uunissa, kunnes pekoni on kypsynyt. Halloumi-vesimeloni vartaat 500 g halloumijuustoa 1 pieni vesimeloni 2 rkl rypsiöljyä Mausteseos: 2 tl juustokuminaa 1 tl kanelia 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl chiliä Halkaise halloumipalat niiden saumakohdasta. Leikkaa puoliskot vielä kolmeen palaan. Leikkaa meloni suorakaiteen mallisiksi, halloumien mittaisiksi paloiksi. Pujota palat grillitikkuihin, käytä kuhunkin vartaaseen kaksi tikkua, niin vartaat pysyvät koossa. Sipaise vartaat öljyllä. Yhdistä mausteseoksen ainekset. Ripottele mauste vartaille. Grillaa vartaita noin 5 minuuttia. (Lähde: K-Ruoka) Nokkoskeitto 6 dl vettä 3 porkkanaa 3 omenaa 2 dl silputtua tuoretta nokkosta 1 avokado tuoretta basilikaa suolaa Kuori porkkanat ja omenat. Poista omenoista siemenkodat, paloittele porkkanat ja omenat. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää porkkanat, omenat ja nokoset. Keitä kunnes kasvikset pehmenevät. Halkaise avokado ja poista siemen. Koverra hedelmän liha keiton sekaan. Mausta ruoka. Soseuta keitto ja ripottele koristeeksi vielä basilikaa. Waldorfin salaatti 1 juuriselleri suikaleina 2 hapokasta omenaa 200 g emmental-juustoa 100 g suolapähkinöitä Majoneesikastike: 1,5 dl majoneesia, maustetaan mustapippurilla ja paprikajauheella. Kuori ja suikaloi juuriselleri ja keitä suikaleita vedessä hetki, kuitenkin niin, että suikaleet eivät hajoa, vaan niiden rakenne säilyy. Kuori ja pilko omena. Kuutio juusto. Halutessasi voit pilkkoa myös pähkinät. Mausta majoneesi ja sekoita kaikki yhteen. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua. Grillattu perunasalaatti 1 kg varhaisperunoita 2rkl öljyä 50 g nippusipulia varsineen 1 ruukku lehtipersiljaa 1/2dl ekstra-neitsytoliiviöljyä 1rkl valko- tai punaviinietikkaa 1/2tl suolaa 1/2tl mustapippuria Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kuivaa perunat, pistele ne haarukalla ja pyöräytä kulhossa öljyssä. Grillaa perunat parilalevyn päällä välillä käännellen tai 225 asteessa uunipellillä folion päällä uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät ja pinta saanut väriä. Valmista sillä välin yrttikastike perunoille. Viipaloi nippusipulit ja hienonna lehtipersilja. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet. Jäähdytä perunoita hetki. Voit halutessasi murskata niitä hieman survimella. Sekoita yrttikastike vielä kuumien perunoiden joukkoon. Anna vetäytyä muutama minuutti ja tarjoa perunat grilliruokien lisäkkeenä. Voit tarjota salaatin myös kylmänä. (Lähde: K-Ruoka) Bacon pull-apart bread (paahdettu pekoni-juustonyhtöleipä) 140 g pekonikuutioita 2 dl juustoraastetta 1 tl timjamia 1 tl (kreikkalaista) oreganoa 0,5 tl mustapippuria pieni ripaus suolaa 1 kpl rapeakuorinen kokonainen leipä 1,5 dl voisulaa Ruskista pekonikuutiot pannulla. Levitä rapean kypsät kuutiot talouspaperin päälle valumaan. Sekoita juustoraasteen joukkoon timjami, mustapippuri ja suola. Leikkaa leipään viillot ristiin niin, että ne ulottuvat lähes leivän pohjaan saakka. Aseta leipä folioarkille tai vuokaan niin että leivästä täyttämisen ja paahtamisen aikana valuvat täytteet eivät pääse karkaamaan. Levitä varovasti leivän viiltoja ja sullo rakoihin pekonikuutioita ja juustoraastetta. Valuta lopuksi päälle voisula. Paahda grillissä tai uunissa kunnes juusto sulaa ja leivän pinta rapeutuu herkulliseksi. Nosta tarjolle kokonaisena ja anna pöytäseurueen nyhtää leivästä omat palansa. (Lähde: Atria) Martan kesäjuoma 1 dl mustikoita 2 dl vadelmia 2 dl maustamatonta jogurttia 3 dl maitoa 3/4 kauralesettä1/2 dl fariinisokeria Soseuta marjat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää muut aineet joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada juoma laseihin. Voit koristella kesäisen pirtelöjuoman kermavaahdolla ja/tai marjoilla. Rahkaletut 15 pientä ohukaista 1prk (250 g) maitorahkaa 3 kananmunaa 1 dl vehnäjauhoa 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa paistamiseen voita Sekoita lettutaikinan ainekset, mutta älä vaivaa taikinaa. Anna turvota noin 15 minuuttia. Kuumenna ohukaispannu ja paista voin kanssa paksuja lettuja. Vähennä lämpöä, jotta seuraavat letut eivät pala. Tarjoile marinoitujen marjojen kanssa. Marinoidut marjat 4 dl marjoja, esimerkiksi mansikkaa, vadelmaa, punaherukkaa, kirsikkaa. 1 1/2 dl vettä 1 dl sokeria 1 tähtianis Marinoi marjat hyvissä ajoin, viimeistään rahkalettutaikinan turvotessa. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja tähtianis. Keitä, kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Puhdista marjat. Kaada lämmin sokeriliemi marjojen päälle ja sekoita varovaisesti. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Grillattu perunasalaatti maistuu sellaisenaan, mutta se sopii myös lisäkkeeksi. Waldorfin salaattiin saa makua lisäämällä siihen suolapähkinöitä. Pekoniparsat on helppo, nopea ja ennen kaikkea maistuva kesän grilliruoka. Nyhtöleivän voi täyttää esimerkiksi juustolla ja pekonilla.