Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö

Artesaaniruoan mestaruutta Raisiossa tavoittelee 66 yritystä – voittajatuotteita esitellään lähiruokamarkkinoilla

Raisiossa lokakuun 14. – 16. päivä järjestettävään Artesaaniruoka SM 2020 -kilpailuun on ilmoittautunut 66 yritystä yli 130 tuotteella. – Kilpailu järjestetään nyt viidennen kerran ja tällä kertaa osallistujia on kaikkialta Suomesta, kertoo Suomen Artesaaniruoka ry:n puheenjohtaja Eija Lamsijärvi tiedotteessa. – Kaikki tuotteet ovat käyneet läpi esikarsintaseulan, jossa on tarkastettu, että ne täyttävät artesaaniruoan kriteerit. Niitä ovat mm. se, että tuote on valmistettu paikallisista raaka-aineista ilman keinotekoisia aromeja tai säilöntä- ja väriaineita. Samalla on myös varmisteltu, että tekijän kädenjälki näkyy tuotantoketjussa. Kilpailutuotteet arvioidaan keskiviikkona 14.10. Rasekon kampuksella klo 9 - 17. Tuomariston työskentelyä on mahdollista seurata tuolloin aulan lasiseinien läpi. – Tuotekilpailun ohella Artesaaniruoka SM -viikolla on tarjolla runsaasti oheisohjelmaa, mm. kaksi seminaaria, kiertoajelu saariston matkailuyrityksissä, ruokatoimijoiden treffit, palkintoillallinen sekä Lähiruokamarkkinat, kertoo kilpailun johtaja, Raision seudun koulutuskuntayhtymän kehittämisasiantuntija Tomi Aho tiedotteessa. Voittajatuotteet ovat esillä Lähiruokamarkkinoiden yhteydessä Rasekossa perjantaina 16.10. klo 12 – 18.