Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö

Timo Seppälä löysi oman alansa opetuskeittiössä - ennakkoluulottomuutta toivova Ahkera täydentää Naantalin lounasravintolatarjontaa

Kuten nykyään joka maanantaiaamu, raisiolaisen Timo Seppälän työviikko alkaa vihannesten pilkkomisella kasvispihvien tykötarpeiksi. Sosiaalipalvelusäätiö Ote Sr:n Naantalin valmennuskeskuksen opetuskeittiöstä pihvejä päätyy talon oman ravintolan lisäksi K-Supermarket Ukko-Pekan palvelutiskille. Seppälä kertoo valmistavansa myös esimerkiksi salaatteja ja sämpylöitä. Parikymppisen bravuuri on makaronilaatikko. – Teen mieluiten perinteistä kotiruokaa. Ruuanlaitossa on tärkeää se, että ruoka on terveellistä ja ravitsevaa. Kaikilla on huonoja päiviä eikä joinakin päivinä onnistu, mutta kun keskittyy kunnolla, lopputulos on myös hyvä, Seppälä hymyilee. Oma ala löytyi Mies piti kotitaloudesta jo yläkoulussa. Ravintola-ala alkoi tuntua omalta heti säätiöön saapumisen ensimmäisinä viikkoina. Laitoshuoltajaopintojen lisäksi takana on muun muassa siivous- ja puhelinmyyntitöitä sekä nuorten puutyöpajaa, mutta ne eivät tuntuneet mielekkäiltä. Nyt Seppälä toteaa odottavansa tulevaa motivoituneella mielellä. Kun aika on sopiva, hän suunnittelee siirtyvänsä kuntouttavasta työtoiminnasta Ote-valmennukseen. Se mahdollistaisi suurtalouskokiksi opiskelun työn ohessa. – Puutyöpajassa oli ihan mukavaa, mutta se ei johtanut mihinkään. Tämä voisi johtaa palkkatöihinkin jossain kohtaa. Olen tykännyt olla täällä tosi paljon. Mukavinta on se, että Eero ja Roni ovat tosi mahtavia esimiehiä, Seppälä kiittelee. Opetuskeittiöstä itseluottamusta ja eheyttä Keittiöohjaaja Eero Saanakorven mukaan Sosiaalipalvelusäätiö Ote Sr:n Naantalin valmennuskeskuksessa on toiminut opetuskeittiö ja lounasravintola oman talon väelle jo pitkään, mutta ensi maanantaista alkaen ravintola on avoinna myös yleisölle. Aiemmin muun muassa Kultaranta Resortissa työskennellyt Saanakorpi kehuu etenkin keittiön tiloja. Asiakaspaikkoja on noin 50. Ruokaa valmistavat Saanakorven ja niin ikään vankan keittiötaustan omaavan Roni Keikkalan ohjauksessa kuntouttavan työtoiminnan sekä säätiön Ote arjessa -palvelun asiakkaat. Tällä hetkellä työntekijöitä on 7–8, mutta ohjaajan mukaan määrän voisi tuplata. Aiempi alan kokemus ei ole vaatimus. Säätiön leivissä on mahdollista suorittaa myös ravintola- ja catering-alan perustutkinto yhteistyössä Rasekon kanssa. – Keittiössä on hyvin erilaista työntekijää. Meillä on esimerkiksi kehitysvammaisia, tai asiakkaalla voi olla muuta fyysistä kremppaa. Tänne voi tulla, vaikka ei osaisi mitään. Me opetamme ja saamme sitä kautta asiakkaille lisää itseluottamusta sekä hyvää fiilistä ja eheyttä, sitä kuntoutusta, Saanakorpi toteaa. Toiveena ennakkoluulottomuus Avajaisiaan maanantaina 10.6. viettävän, Murikon teollisuusalueella sijaitsevan Lounasravintola Ahkeran tarjonnan ohjaaja povaa vetävän vertoja mille tahansa lounasravintolalle. Päivittäin vaihtuvaan lounaspöytään kuuluu pääruuan lisäksi salaatti, keitto ja jälkiruoka. Lähiaikoina tarjolla voi olla myös itse savustettua lihaa ja kalaa. – Hyvänmakuista, esteettisesti kaunista ja ajan hermolla olevaa. Kotiruokaa, ja siihen pieni hienostuneempi twisti. Listalla voi olla esimerkiksi porsaan poskia, toisaalta aasialaistyyppistä chimichurri-lohta. Olemme kilpailukykyinen ravintola siinä missä muutkin. Toivoisin, että meidät otettaisiin ennakkoluulottomasti vastaan ja tultaisiin katsomaan. Kun saamme asiakkaan käymään kerran, hän tulee varmasti uudelleenkin, Saanakorpi uskoo. Ravintolatoiminnan lisäksi säätiön keittiössä valmistetaan tilauksesta esimerkiksi voileipä- ja täytekakkuja kesän juhliin. Yritykset voivat tilata lounasta työpaikoille. Nimenmuutos ja yhteistyötä Osatyökykyisiä ja muita vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia henkilöitä kuntouttava, kouluttava ja valmentava säätiö esittelee toimintaansa ja myy tuotteitaan myös erilaisissa tapahtumissa. Seuraava tilaisuus on alueen muiden yritysten kanssa lauantaina 8.6. järjestettävä Niittikujan Blockparty, jossa Ahkeran väki grillaa makkaraa sekä myy siemennäkkäriä ja saaristolaisleipää. Tapahtumassa ovat mukana myös Mallassepät, Luonkos Finland, Teknoaitta ja Kuja Media. Asiakkuus- ja kehittämisjohtaja Jenni Malaninin mukaan voittoa tavoittelematon säätiö ryhtyy tekemään enemmänkin yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Raina-säätiö muutti nimensä Sosiaalipalvelusäätiö Ote Sr:ksi toukokuussa. – Sillä haetaan samanlaista ilmettä ja tekemistä kaikkiin valmennuskeskuksiimme, Turkuun, Naantaliin ja Raisioon, kertoo Malanin. > Lounasravintola Ahkera avaa ovensa 10.6. klo 11–13. Sosiaalipalvelusäätiö Ote Sr, Putkikatu 20, Naantali. Lounaslista: www.rainasaatio.fi. > Niittikuja Blockparty lauantaina 8.6. kello 10