Elovena-tyttö ei ole paljon muuttunut 30 vuodessa - Huomaatko mitä kädessä ei enää ole? - Elämänmeno - Rannikkoseutu

Elovena-tyttö ei ole paljon muuttunut 30 vuodessa - Huomaatko mitä kädessä ei enää ole?

Elovena-tyttö mallia 1988.

28.2.2017 13:28

92-vuotias Elovena uudistuu tänä vuonna. Elovena-tuotteiden taustalla oleva Raisio on rakentanut uudistusta vuoden ajan. Elovena-tyttö on ainoa elementti, joka päätettiin säilyttää entisellään.

Vuosikymmenien aikana terveellisyyttä henkivän Elovena-tytön silmien väriä on muutettu sinisestä ruskeaksi, hiuksia on lyhennetty, kansallispuku on liehunut kovemmassa tuulessa ja taustalle on laitettu metsänreunassa hehkuvaa aurinkoa, joka myöhemmin otettiin pois.

- Testasimme Elovena-tytölle jopa kokonaan erilaista vaatetusta, mutta kuluttajatestissä kolme neljäsosaa suomalaisista sanoi, että kansallispuku on ainoa oikea Elovena-asu, kertoo Raision Välipalat-yksikön strategia- ja brändijohtaja Mika Kukkurainen tiedotteessa.

Elovena-tuotteiden myynti kasvoi viime vuonna 10 prosenttia.

Elovenan historiaa

Elovena syntyi Viipurissa Karjalan Mylly Oy:ssä vuonna 1925.

Elovena nimen alkuosa tulee yhtiön aiemmasta nimestä Myllyosakeyhtiö Elo ja loppuosa kauran tieteellisestä nimestä Avena sativa.

Elovena-tuotteiden kaura tulee Raisio Oyj:n sopimusviljelijöiltä noin 100 kilometrin läheisyydeltä Nokian myllystä, jossa Elovena-hiutaleita on valmistettu vuodesta 1990 lähtien.

Elovena-tyttö on taiteilija Joel Viktor Räsäsen luoma vuonna 1925, jolloin hän voitti Karjalan Myllyn Elovena-mainoskilpailun.

Mallina uskotaan toimineen Laina Räsäsen, josta Räsänen on maalannut muotokuvan nimellä ”Elovena-tyttö Laina Räsänen.” Vuonna 2011 Raisio hankki teoksen kokoelmiinsa.

Vuonna 1967 kuvittaja Aimo Virtasalo teki Elovena-tytölle kolmannen ulkoasuversion hienovaraisen modernisoinnin.

Vuonna 1987 Phil Clements lisäsi Elovena-pakettiin auringon ja metsänreunan.

Vuonna 2010 Elovena-tytön kädessä oleva sirppi poistettiin vientipakkauksista ja 2012 sirppi poistettiin kotimaan pakkauksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos