Näillä keinoilla yksinäisyytesi hälvenee: sosiaalipsykologit paljastavat opitun tavan, jolla huomaamatta ylläpidämme eristäytymisen kehää - Elämänmeno - Rannikkoseutu

Jäätkö jouluna ulkopuoliseksi? Yksinäisyys ei ole kenenkään oma vika, mutta sitä voi lievittää uusilla keinoilla – Pyri eroon näistä haitallisista ajatusmalleista

Varhain syntyneiden haitallisten ajatusmallien purkaminen vähentää nykytiedon mukaan yksinäisyyttä jopa enemmän kuin sosiaalisten taitojen harjoittelu tai sosiaalisten tilanteiden lisääminen. Kokosimme kolmetoista oivallusta, jotka auttavat matkalla kohti uusia ystäviä.

– Yksinäisyys vähenee pikkuhiljaa, kun ihminen alkaa ensin tehdä tekoja, jotka muokkaavat hänen elämästään omannäköistä, kertovat uuden Yksinäisyys-tehtäväkirjan kirjoittajat, sosiaalipsykologit Jenny Julkunen ja Maria Rakkolainen. Kirjan kolmas kirjoittaja on psykoterapeutti Ari Marjovuo.

25.12.2019 9:01

Sosiaalipsykologit Jenny Julkunen ja Maria Rakkolainen työskentelevät auttaakseen asiakkaita, jotka ovat väsyneet yksinäisyyden tunteeseen. Heillä on käytössään uudenlainen toimintamalli. Vaikka yksinäisyys ei ole kenenkään oma vika, sitä voidaan lievittää kääntämällä katse ensin ihmiseen itseensä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset