Volvo Amazon koukutti Risto Heljanderin – ”Yhtä lujaa ja helppohoitoista autoa on vaikea keksiä” - Elämänmeno - Rannikkoseutu

Volvo Amazon koukutti Risto Heljanderin – ”Yhtä lujaa ja helppohoitoista autoa on vaikea keksiä”

Merimaskulaisella Risto Heljanderilla on ollut useita Volvo Amazoneja. Hän toteaa sen olevan varmatoiminen malli, jollaisen myyminen on kerta toisensa jälkeen lopulta kaduttanut. Niinpä mieheltä löytyy vieläkin Amazon ja suuri määrä varaosia.

Risto Heljander ajoi Volvo Amazoninsa kuvattavaksi Merimaskun Kaksostenrantatielle, vuoden 1961 autolle sopivaan maisemaan.

28.9. 6:00

Risto Heljanderin Volvo Amazonin kyydissä unohtaa olevansa 60 vuotta vanhassa autossa. Se nousee Merimaskuntien mäet vaivatta nelonen silmässä.

Mutkissakin Amazon etenee eleettömästi. Suorakaiteen muotoiset mittarit, niiden vihreä valonkajo ja vauhdin myötä kohonnut nopeusnäytön oranssi palkki luovat futuristista tunnelmaa. Kojetaulu on siniharmaata kromiosilla koristettua metallipintaa, vähän kuin hienoissa jenkkipeleissä. Ainut Amazonin todellisesta iästä kielivä yksityiskohta on matala ja pysty tuulilasi, jollaisia oli lähinnä 50-luvun alkupuolella suunnitelluissa autoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset