Osa ihmisistä joutuu käyttämään silmätippoja koko elämänsä – Asiantuntija kertoo, mitä silmien terveydestä pitäisi tietää - Elämänmeno - Rannikkoseutu

Osa ihmisistä joutuu käyttämään silmä­tippoja koko elämänsä – Asiantuntija kertoo, mitä silmien terveydestä pitäisi tietää

Silmissä voi olla kutinaa, punoitusta, kuivuutta, elohiiri ja monenlaista muuta kiusaa. Mitkä oireet ovat vaarattomia ja milloin on syytä mennä lääkäriin? Kokosimme kymmenen tärkeää faktaa silmäterveydestä yhdessä asiantuntijan kanssa.

Tavallisin syy silmien kutinalle on allergia. Erityisesti siitepölyaikana allergia­potilaiden tekee mieli hangata silmiä.

4.1. 17:22

1. Silmien kutina voi johtua luomireunan tulehduksesta

Tavallisin syy silmien kutinalle on allergia. Erityisesti siitepölyaikana allergia­potilaiden tekee mieli hangata silmiä, sanoo silmätautien erikoislääkäri Kirsti Talvensaari.

Kutina voi johtua myös luomireunan tulehduksesta, jolloin luomen reunan talirauhasen eritys ei toimi kunnolla ja syntyy krooninen tulehdustila. ”Tätä esiintyy vanhemmassa ikäryhmässä aika paljonkin, ja siihen on myös havahduttu viime vuosina enemmän.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos