Kaksi kolmesta suomalais­miehestä syö punaista lihaa ja liha­jalosteita yli suositusten – Myös lapsilla nitriitin turvallisen käytön ylä­raja tulee vastaan nopeasti

Punaisen lihan ja prosessoitujen lihatuotteiden, kuten makkaran, runsas käyttö lisää riskiä sairastua paksusuolen syöpään. Tuotteisiin lisättävän nitriitin epäillään olevan osasyyllinen asiaan.

Etenkin lapsilla nitriittien turvallisen saannin rajat saattavat ylittyä nopeasti.

25.8. 19:00

Kesällä kesken kuumimman grillauskauden Ranskan viranomaiset ilmoittivat, että nitriittien käyttöä lihajalosteissa pitää vähentää. Samaan aikaan Euroopan unionissa pohditaan, olisiko nitriittien turvallisen käytön ylärajaa syytä laskea.

Nakkikeittoa lautaselle kauhoessa tulee mieleen, pitäisikö suomalaisenkin olla nyt huolissaan lihajalosteiden nitriitistä?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos