Jos ruoan­laitto epä­onnistuu, syy voi olla misauksessa – Ota käyttöön ammatti­keittiöiden nerokas työ­tapa, ja virheiden määrä pienenee

Mise en place on ammattikeittiöstä tuttu termi, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan helpottaa huomattavasti myös kotikokkauksessa.

Yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä taidoista, joita kokkikouluissa opetetaan, liittyy kaaoksen hallintaan.

Kuumalta pannulta tuulahtaa pian palaneiden sipulien haju. Vieressä yritän mahdollisimman nopeasti pilkkoa sipulien kaveriksi sieniä ja muita tarvittavia kasviksia. Hiki nousee otsalle, kun pohdin, löytyiköhän kuivakaapista sittenkään reseptiin kuuluvaa kookosmaitoa vai muistinko väärin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos