Killi ja Nalli -kävelyt houkuttelevat ikääntyneitä liikkeelle Raisiossa

Kävelyt alkavat keskiviikkona 15.3. neljän viikon mittaisella kävelyhaasteella. Kuvituskuva

8.3. 16:12

Raisiolaisen vertaisliikuttaja Matti Vireen mielessä on pidemmän aikaa kytenyt ajatus kävelyryhmistä, joilla houkutella koronan jälkeen koteihinsa jääneet ikääntyneet liikkeelle. 13.-17. maaliskuuta ikääntyneille järjestettävä Ikiliikkuja-teemaviikko tarjoaa oivan mahdollisuuden liikkumaan kannustaville Killi ja Nalli -kävelylenkeille.

Kävelyt alkavat keskiviikkona 15.3. neljän viikon mittaisella kävelyhaasteella. Haasteen aikana kaksi kävelyryhmää, Killit ja Nallit, kilpailevat keskenään siitä, kumpi saa kerättyä enemmän ikääntyneitä mukaan kävelylle. Tarkoituksena on, että jokainen osallistuja tuo seuraavalla kerralla kävelylle mukanaan yhden ystävän, tutun tai tuntemattoman. Haasteen aikana seurataan, miten kävelyryhmät kasvavat ja mikä on lopputulema haasteen viimeisellä kävelykerralla 5. huhtikuuta.

Ensimmäisellä kävelykerralla ryhmät kiertävät Raisioon luotujen Penkkilenkkikarttojen reitit, joista toinen on Ylhäisissä ja toinen Keskuspuistossa. Kuka tahansa voi osallistua kävelyille valitsemalla ryhmän, johon liittyy.

Lenkille ei tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan riittää, kun ilmestyy paikalle keskiviikkona klo 11. Killi –ryhmä kokoontuu Länsiraitin petankkikentällä ja Nalli Kerttulan liikuntahallin edessä. Mukaan osallistumaan on haastettu myös raisiolaiset eläkeläisyhdistykset.

Killi ja Nalli -kävelyt eivät pääty neljän viikon haasteeseen, vaan jatkuvat viikoittaisena tapahtumana. Tällöin kävelyryhmät jaetaan kolmeen tasoryhmään, jotka ovat Rollaattorilenkki (1 km), Tavislenkki (3 km) ja Vauhtilenkki (4-5 km). Jokainen voi valita omaan toimintakykyyn sopivan lenkin. Tärkeintä ei ole kävelty matka, vaan se, että ylipäätään lähtee liikkeelle. Kävelyryhmät lisäävät ikääntyneiden yhteisöllisyyttä ja ruokkivat sosiaalisia suhteita.

Ikiliikkuja-viikko on valtakunnallinen Ikäinstituutin koordinoima teemaviikko, johon kunnat ympäri Suomea saavat lähteä mukaan toteuttamalla viikon omalla tavallaan. Raisiossa viikon aikana pääsee tutustumaan erilaisiin tapoihin liikkua veloituksetta.

Maanantaina tasapainoa pääsee harjoittamaan Tasapainoa tulevaisuuteen -jumpissa ja tiistaina Mikko Ahti tanssittaa Kerttulan liikuntahallissa lattareiden tahdissa sekä Raifu-areenalla pelaillaan erilaisia ulkopelejä. Keskiviikkona huolletaan kehoa ja mieltä kehonhuoltotunnilla. Torstaina Raision kirjastotalolla herätellään aivot tuolijumpalla ennen Martinsalissa alkavaa Lisää voimaa vuosiin -webinaaria. Perjantaina kaupungintalon NuoLi-palvelupisteellä pääsee tutustumaan kotijumppaohjelmiin, joista voi napata mukaan itselleen mieluisimmat jumpat.

Lisäksi Penkkilenkkikarttojen penkeiltä löytyy erilaisia tehtäviä, joita voi suorittaa matkan varrella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos