Naantalissa huutokaupataan kaikki Aku Ankan taskukirjat sisältävä kokoelma – Kappalehinta voi jäädä yllättävän pieneksi

Myynnissä on täydellinen kokoelma Aku Ankkojen taskukirjojen ensipainoksia.

9.3. 15:11

Naantalissa järjestetään ensi viikolla Hellman-huutokaupat, joissa on neljän päivän aikana myynnissä noin 3300 kohdetta.

Postimerkkien keräilijöille tarjolla on ainutlaatuinen kirjekuori, jossa on vuoden 1866 10 pennin merkistä värivirhepainama ns. päikköparina. Kirjekuoren lähtöhinta on 35 000 euroa.

Huutokaupassa on myös monia muita harvinaisia postimerkkejä. Kansainvälisestikin kiinnostava kohde on vuoden 1930 Zeppelin-postimerkki 1830-virhepainamalla. Merkki on postikortilla, joita tunnetaan vain pieni määrä. Postikortin lähtöhinta on 9000 euroa.

Sarjakuvien ystäville tarjolla on Aku Ankan taskukirjojen täydellinen kokoelma (numerot 1- 500), jotka ovat kaikki ensipainoksia. Kokonaisuuden lähtöhinta on 800 euroa, ja jos hinta ei nouse lähtöhinnasta, saa kokoelman haltuunsa alle 2 euron kappalehinnalla.

Kirjallisuuden puolelta on myynnissä Suomen ensimmäinen raamattu vuodelta 1642. Konservoidun ja harvinaisen kirjan lähtöhinta on 2500 euroa. Näitä raamattuja on arviolta säilynyt alle sata kappaletta, joista tiettävästi alle kymmenen on yksityisomistuksessa.

Huutokaupassa on tarjolla myös koruja, militariaa, rahoja, mitaleita, designia ja vintage-esineitä.

Sanoma-konserni julkaisee Rannikkoseutua ja Aku Ankkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos