Naantalissa kotipaikkaansa pitävä Pian Pakari & Bistro tuo markkinoille Woti-kebabin perustajan, 83-vuotiaan Voitto ”Woti” Ahlrothin kehittämät alkuperäiset kebabit. Vuonna 1985 Woti-kebabin perustanut Ahlroth on mukana hankkeessa tyttärensä Pian kanssa.
”Edellisen yrittäjän lopetettua Turussa viime vuonna saimme paljon yhteydenottoja ja päätimme lopulta tuoda alkuperäiset Wotin kebabit Pian Pakari & Bistroon. Vaikka minulla ikää jo onkin, niin olen kyllä innostuneena mukana tässä projektissa”, kertoo Voitto Ahlroth tiedotteessa.
Wotin kebabien myynti alkaa Raisiossa keskiviikkona 22. maaliskuuta. Vuorenpäänkadulla sijaitseva ravintola laajentaa samalla aukioloaikaansa.
”Isän kehittämät kebabit korvaavat pizzat ruokalistallamme”, kertoo Ahlrothin tytär ja yrittäjä Pia Lehtola tiedotteessa.
”Koska alkuperäisiä Wotin kebabeja ei enää saanut mistään, meille ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin ottaa ne ruokalistallemme. On kunnia jatkaa isän aloittamaa perinnettä”.
Ravintolan lisäksi yritys tuottaa sämpylöitä ja makeita tuotteita, joita myydään noin 60 ruokakaupassa Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla sekä huhtikuusta alkaen myös Satakunnassa. Yhtiön leipomotoiminnot yhdistyivät Lempäälässä toimivan Royal Bakery Oy:n kanssa.
Woti’s lopetti Turussa viime vuonna
Turun Woti’s-ravintolaa pyörittänyt yritys ajautui konkurssiin viime vuonna. Ravintola tiedotti facebookissa, että vaikeuksien olivat Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, tarvikkeiden hintojen nousu, ihmisten ostovoiman lasku sekä kotiinkuljetuspalvelujen komissiot.
Woti’s tunnettiin Turussa parin vuoden ajan myös myös liikemies Jethro Rostedtin nimestä mukailtuna nimenä Jeti’s, mutta yritys luopui tästä.
Iltalehden haastatteleman toimitusjohtajan mukaan asiakkaat ihmettelivät, miksi ravintolalla on ulosottovelkaisen henkilön kasvot brändissään. Rostedt oli lehden mukaan täysin eri linjoilla nimen muuttamisesta.