Olivia ja Leo yhä lasten suosikkinimiä – Aino on jälleen nousemassa suosioon

Suosituimpien nimien kärkisijat olivat samat vuonna 2021. Kuvituskuva

Viime vuonna Suomessa syntyneille lapsille Olivia annettiin ensimmäiseksi etunimeksi 276 tytölle ja Leo 376 pojalle. Suosituimpien nimien kärkisijat olivat samat vuonna 2021, ja Leo on ollut suosituin poikien ensimmäinen etunimi jo vuodesta 2019.

Tyttöjen suosituimmat ensimmäiset etunimet viime vuonna olivat Olivia, Aino, Aada, Lilja ja Eevi. Vuoden 2021 kärkiviisikkoon kuuluneet Venla ja Sofia ovat pudonneet sijoille kahdeksan ja yhdeksän, ja tilalle ovat nousseet Aino ja Aada. Ainon suosio on siis palaamassa: nimi oli tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi vuosina 2017, 2019 ja 2020.

Poikien suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat Leo, Väinö, Eino, Oliver ja Elias. Samat nimet ovat olleet kärkiviisikossa vuodesta 2019 asti. Väinö on noussut viidenneltä sijalta toiseksi edellisvuodesta. Vuoden 2018 nimisuosikki Eeli löytyy nyt sijalta kahdeksan.

Kun lasketaan mukaan myös toiset, kolmannet ja neljännet etunimet, viisi suosituinta tytön nimeä olivat Aurora, Maria, Sofia, Olivia ja Emilia. Viisi suosituinta pojan nimeä olivat Olavi, Juhani, Johannes, Mikael ja Oliver. Vaihtelua aiempaan vuoteen on tapahtunut vain kärkiviisikon keskinäisessä järjestyksessä: Aurora on ohittanut Marian ja Mikael Oliverin.

”Suosituimpien nimien listalla ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime vuosina. Perinteiseksi miellettyjen nimien suosio jatkuu. Suosituimmat ensimmäiset etunimet ovat usein lyhyitä, kaksitavuisia, ja ääntämykseltään niitä voisi luonnehtia pehmeiksi. Joukossa on paljon perinteisiä nimiä, joita suurella todennäköisyydellä esiintyy vanhempien suvussa, esimerkiksi isovanhempien nimissä”, toteaa erityisasiantuntija Noora Riskilä Digi- ja väestötietovirastosta tiedotteessa.

Nimitilastoissa 2022 ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Saga, joka oli myös vuoden 2021 suosikki. Poikien nimistä suosikiksi on noussut Oliver. Sagan sai nimekseen 29 tyttöä ja Oliverin 33 poikaa.

Muunkielisten tyttöjen ensimmäisistä etunimistä suosituin oli Sofia, ja poikien suosikkinimi oli Adam. Seuraavina tyttöjen nimistä tulevat Maria, Olivia, Eva ja Emilia sekä poikien nimistä Elias, Muhammad, Mark ja Leo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos