Naantalissa ei edelleenkään todennettuja koronatapauksia – Terveyskeskuksen palveluja supistetaan lähiaikoina

18.3.2020 21:42 | Päivitetty 18.3.2020 21:42

Naantalin koronavirustilanne on edelleen varsin rauhallinen, eikä yhtään laboratoriovarmennettua koronavirustautia ole toistaiseksi naantalilaisilla todettu. Sairaanhoitopiirin linjaus on, että vain sairaalahoitoa vaativat potilaat testataan koronaviruksen varalta. Testaus tehdään aina TYKS:ssä.  Naantalilaisten potilaiden kaikki tulokset ovat toistaiseksi olleet negatiivisia.

Terveyskeskukseen on avattu hengitystietulehdusvastaanotto

Terveyskeskuksessa on käynyt paljon hengitystieoireisia potilaita, jotka ovat olleet pääosin lieväoireisia, eikä kenellekään ole ollut tarpeen harkita sairaalahoitoa. Näiltä potilailta ei ole otettu koronavirustestejä sairaanhoitopiirin linjauksen mukaisesti.

Naantalin terveyskeskukseen on avattu uusi vastaanotto hengitystieoireisille potilaille. Vastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen Tuulensuunkadun puoleisessa siivessä, jonka ovi on merkitty K-kirjaimella.

Toimi näin

Vältä lieväoireisena soittoa terveydenhuollon ammattilaisille. Näin varmistetaan, että puhelinlinjat eivät ruuhkaudu.

Naantalin terveyskeskukseen on avattu uusi vastaanotto hengitystieoireisille potilaille.

Vastaanotto sijaitsee terveyskeskuksen Tuulensuunkadun puoleisessa siivessä, jonka ovi on merkitty K-kirjaimella.

Ennen paikalle tuloa soita terveyskeskuksen päivystyksen numeroon 02 436 2760.

Puhelimessa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin ja kutsuu tarvittaessa lääkärin vastaanotolle.

Lieväoireisia suositellaan sairastamaan kotona

Lieväoireisia hengitystietulehduksia on vaikea erotella koronaviruksen tai muiden virusten aiheuttamista tulehduksista. Näin ollen on vaikea varmuudella sanoa, onko joillain tutkituista potilaista mahdollisesti ollut koronavirustartunta vai ei. Naantalissa ei olla vielä koronataudin epidemiavaiheessa.

Kaupunki ohjeistaa ihmisiä edelleen sairastamaan kotona, jos oireet ovat lievän hengitystieinfektion kaltaisia (nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta) ja yleistila on hyvä.

Lievää hengitystieinfektiota sairastavia suositellaan katsomaan kotihoito-ohjeita Terveyskeskuksen Ajankohtaisia ohjeita koronaviruksesta -sivulta, www.omaolo.fi ja THL:n Usein kysyttyä koronaviruksesta -sivulta.

Terveyskeskuksen toimintojen ja palvelujen supistuksista kerrotaan torstain aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos