Riskiryhmälaisten koronarokotukset 60–69-vuotiaille alkavat Raisiossa - Koronavirus - Rannikkoseutu

Riskiryhmälaisten koronarokotukset 60–69-vuotiaille alkavat Raisiossa

Raision kaupunki aloittaa ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien raisiolaisten ja ruskolaisten rokotukset. Rokotuksia annetaan ensin tähän ryhmään kuuluville 69–60-vuotiaille.

Riskiryhmien rokotukset voidaan aloittaa, kun Raisioon saadaan ensi viikolla 100 annoksen erä AstraZenecan koronarokotetta.

11.2. 17:50

Riskiryhmien rokotukset voidaan aloittaa, kun Raisioon saadaan ensi viikolla 100 annoksen erä AstraZenecan koronarokotetta. AstraZenecan rokotetta ei toistaiseksi anneta Suomessa yli 70-vuotiaille.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Näitä ovat Elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, downin oireyhtymä (aikuiset)

Tähän ryhmään kuuluvat voivat 11.2. alkaen varata ajan rokotukselle. Rokotukset alkavat viikolla seitsemän. Lisää rokotusaikoja tulee varattavaksi sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää. Oikeus rokotukseen tarkastetaan kaikilta rokotukseen tulijoilta.

Puheluruuhkan välttämiseksi kaupunki toivoo varauksia ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Rokotuksen voi myös varata oman kotikunnan terveysaseman puhelinajanvarauksesta. Rokotukseen voi tulla vain ajanvarauksella. Oikeus rokotukseen tarkastetaan kaikilta rokotukseen tulijoilta. Riskiryhmäläisten rokotus nopeutuu, kun ottaa mukaan Kela-kortin, lääkärintodistuksen tai muun asiakirjan, josta diagnoosi voidaan tarkastaa. Tarvittaessa diagnoositiedot löytyvät potilastietokannasta. Rokotukselle saa tulla vain terveenä. Maskia käytetään koko rokotustapahtuman ajan. Rokotuksen jälkeen vointia seurataan paikan päällä 15 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos