Koronarokotukset laajenevat Naantalissa 45 vuotta täyttäneisiin - Koronavirus - Rannikkoseutu

Koronarokotukset laajenevat Naantalissa 45 vuotta täyttäneisiin

Ensi viikon tiistaista 25.5. lähtien kaikki 45 vuotta täyttäneet naantalilaiset voivat varata itselleen ajan koronavirusrokotukseen. Ajanvaraus alkaa tiistaina kello 9.00.

Kuvituskuva

21.5.2021 15:23

Koronarokotusaikoja on varattavissa rajallinen määrä. Aikoja avataan varattavaksi ensi tiistaina 360 kpl, ja ne ovat Birgittasalin rokotuspisteelle. Lisää rokotusaikoja avataan varattavaksi sitä mukaa, kun koronarokotteita saadaan Naantaliin.

– Naantalissa saamme annettua saapuvat rokotteet heti eli rokotustahti on niin nopea kuin mahdollista. Kaikki rokotteet annetaan eikä mitään jää käyttämättä, terveydenhoitaja Heidi Valjanen kertoo tiedotteessa.

Suomessa koronarokotteet jaetaan kuntiin väestömäärän perusteella. Rokotuksia laajennetaan uusiin ikäryhmiin ajanvaraustilanteen ja rokotteiden saatavuuden mukaan. Valjasen mukaan ajanvarauksen etenemiseen vaikuttaa moni asia, esimerkiksi väestön ikäjakauma sekä rokotusaktiivisuus.

– Jos iäkkäämpiä kuntalaisia on enemmän ja mitä paremmin rokotusvuorossa olevat hakeutuvat rokotuksiin, sitä hitaammin päästään laajentamaan ajanvarausta nuorempiin ikäluokkiin. Naantalissa rokotukset ovat edenneet hyvin ja rokotuksiin on hakeuduttu aktiivisesti, Valjanen kertoo.

Ensimmäisen koronarokotteen on saanut nyt 8 686 naantalilaista, ja toisen annoksen 1 004 naantalilaista. Rokotuskattavuus on kaupungissa ensimmäisen annoksen osalta 44,6 % ja toisen annoksen osalta 5,1 %.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen annoksen osalta rokotekattavuus on nyt 41,2 % ja toisen annoksen osalta 7,1 %. Koko Suomessa rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 40,1 % ja toisen annoksen 6,3 %.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos