Naantalissa järjestetään pop up -rokotuksia kaikille 5–11 vuotta täyttäneille.

Kuvituskuva

29.12.2021 9:12

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat Naantalissa viikolla 1. Valtioneuvoston asetuksen mukaan koronarokotuksia tarjotaan kaikille 5 vuotta täyttäneille lapsille.

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta pop up -tapahtumissa Taimon koulussa, osoitteessa Soinistentie 2. Käynti rokotuspisteelle tapahtuu jalkapallokentän puoleisesta sisäänkäynnistä.

5–11-vuotiaiden pop up -rokotuspäivät Taimon koululla:

• maanantaina 3.1.2022 klo 9–16

• tiistaina 4.1.2022 ja klo 9–16

• keskiviikkona 5.1.2022 klo 9–16

Lapsen rokottamiseen tarvitaan huoltajan tai molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

18 vuotta täyttäneiden pop up -koronarokotukset

Kaikkien 18 vuotta täyttäneiden naantalilaisten on mahdollista saada ensimmäinen, toinen tai kolmas koronarokotus pop up -tapahtumissa ilman ajanvarausta. Pop up -tapahtumat järjestetään Birgitta-salissa, Opintie 1, seuraavasti:

• torstaina 6.1.2022 klo 10–15

• sunnuntaina 9.1.2022 klo 9–20

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

18 vuotta täyttäneiden on mahdollista saada kolmas koronarokotus myös ajanvarauksella. Aikoja avataan varattavaksi lisää vähitellen mahdollisuuksien mukaan.

Puhelinajanvaraus on kohdennettu erityisesti niille henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta asioida sähköisesti. Rokotepuhelin saattaa olla ruuhkautunut.

Koronarokotesuojaa voidaan jatkaa kummalla tahansa mRNA-rokotteella (Pfizer-BioNTechin Comirnaty tai Modernan koronavirusrokote). Kolmas koronarokoteannos voi siis olla eri valmistetta kuin ensimmäinen ja toinen annos. Poikkeuksena ovat alle 30-vuotiaat miehet, joille on toistaiseksi käytössä vain Comirnaty-rokote.

Naantalilaiset käyneet aktiivisesti koronarokotuksissa

Naantalissa koronarokotuskattavuus ensimmäisen ja toisen annoksen osalta on erinomaisella tasolla, ja kolmas rokotuskierros on lähtenyt käyntiin hyvin.

12 vuotta täyttäneistä naantalilaisista 92,0 % on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen ja 88,9 % toisen annoksen. Kolmannen koronarokotuksen osalta rokotekattavuus on Naantalissa 24,1 %.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 12 vuotta täyttäneiden rokotekattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 89,1 %, toisen annoksen osalta 85,3 % ja kolmannen annoksen osalta 23,7 %.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos