Lasten koronarokotukset laajenevat kaikkiin 5–11-vuotiaisiin - Koronavirus - Rannikkoseutu

Lasten koronarokotukset laajenevat kaikkiin 5–11-vuotiaisiin

5–11-vuotiaille annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty -koronarokotetta.

29.12.2021 14:51

Kaikkien raisiolaisten ja ruskolaisten 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat tammikuussa. Tälle ikäryhmälle tarkoitettuja rokotusaikoja on nyt avattu viikoille 1 ja 2, ja aikoja avataan tarpeen ja resurssien mukaan lisää loppuviikolla ja ensi viikon alussa. Rokotuksia annetaan 5–11-vuotiaille vain ajanvarauksella.

Aika tulee varata ensisijaisesti sähköisessä ajanvarauksessa osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Huoltaja voi varata omilla tunnuksillaan ajan alle 10-vuotiaalle lapselle. Mikäli sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, esimerkiksi 10–11-vuotiaan lapsen kohdalla, voi ajan varata soittamalla omalle neuvola- tai kouluterveydenhoitajalle.

Lasten rokotukset keskitetään Raisiossa keskustan neuvolaan sekä Ruskolla Ruskon ja Vahdon neuvolaan. Ruskolaiset voivat varata ajan myös Raisioon.

5–11-vuotiaille annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty -koronarokotetta. Lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Pienten lasten rokotusten haittavaikutukset ovat olleet samankaltaisia kuin vanhemmilla lapsilla, eli lieviä ja ohimeneviä.

Lapsen rokottamiseen toivotaan kaikkien huoltajien suostumusta joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Kirjallisen rokotuslupalomakkeen voi tulostaa esimerkiksi Raision kaupungin verkkosivuilta osoitteesta raisio.fi/koronarokotukset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos