Katso tästä jutusta koronarajoitusten vaikutukset Naantalin kaupungin palveluihin - Koronavirus - Rannikkoseutu

Katso tästä jutusta koronarajoitusten vaikutukset Naantalin kaupungin palveluihin

31.12.2021 12:28

Naantalissa rajoitetaan aikuisten harrastustoimintaa, liikuntapaikkojen käyttöä sekä tilojen vuokrausta ja perutaan yleisötilaisuudet Lounais-Suomen aluehallintoviraston uusien rajoitusten myötä.

Koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Varsinais-Suomessa kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa.

Naantalin sisäliikuntatilat ja muut harrastustilat suljetaan yli 18-vuotiaiden harrastustoiminnalta 15.1.2022 saakka.

Vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa järjestetään terveysturvallisuutta lisäämällä. AVI:n rajoitukset eivät koske lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Rajoitukset eivät koske myöskään ammattiurheilemista.

Kaupungin vapaa-aikapalveluiden järjestämät lasten ja nuorten tapahtumat ja retket järjestetään suunnitellusti.

Nuorisotilat ovat avoinna vain vuonna 2004 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille ja nuorille. Tilojen kävijämääriä kuitenkin rajoitetaan niin, että nuorisotiloissa saa olla kerrallaan sellainen määrä asiakkaita, että turvavälit on mahdollista säilyttää. Tiloissa on vahva suositus maskin käyttöön, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä.

Etsivä nuorisotyö toimii normaalisti.

Naantalin opiston lukukausi siirtyy alkamaan 17.1.2022.

Naantalin musiikkiopiston lukukausi alkaa 10.1.2022. Vuonna 2004 syntyneille ja sitä nuoremmille opetus järjestetään lähiopetuksena. Aikuisten opetus pidetään etäopetuksena.

Kuntosalit ja talviuintipukuhuoneet suljetaan ja yleisöluisteluvuorot perutaan

Naantalin kuntosalit Maijamäessä, Suopellossa ja Rymättylässä suljetaan 1.–15.1.2022 väliseksi ajaksi. Kiinni menevät myös talviuintipukukopit Nunnalahdessa ja Taimossa.

Kuparivuoren ja Aurinkoareenan yleisöluisteluvuorot on peruttu 15.1.2022 saakka. Yleisöluisteluvuorot eivät ole ohjattua harrastustoimintaa, joten AVI:n rajoitukset koskevat myös niitä.

Kirjastoissa ja museoissa perutaan tapahtumat ja ryhmäkäynnit

Naantalin kirjastojen kaikki yleisötapahtumat ja ryhmäkäynnit on peruttu 15.1.2022 saakka. Kirjaston muut palvelut ovat normaalisti käytössä ja asiointi myös omatoimiaikana on mahdollista.

Asiakaspaikkoja sijoitellaan niin, että turvavälit on mahdollista säilyttää.

Naantalin museo ja museokauppa ovat normaalisti avoinna, mutta museoon otetaan kerrallaan sellainen määrä asiakkaita, että turvavälit voidaan säilyttää.

Museossa ei järjestetä yleisötapahtumia eikä ryhmiä oteta vastaan 15.1.2022 saakka.

Naantalin kirjastoissa ja museossa on esillä ohjeita terveysturvallisesta asioinnista, ja tarjolla on käsidesiä. Kaupungin tiloissa on vahva maskisuositus. Suosithan korttimaksamista.

Kaupungin tiloja ei vuokrata yleisiin eikä yksityisiin tilaisuuksiin – poikkeuksena lasten ja nuorten harrastustoiminta

Henkilömäärästä riippumatta kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen Naantalin kaupungin tiloissa on kielletty AVI:n rajoitusten mukaisesti.

Kaupungin hallinnassa olevia tiloja ei vuokrata yksityisten tapahtumien järjestämiseen.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestävän toimijan pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Edelleenkin muistutetaan, että harrastuksissakin tulee noudattaa tartuntalain mukaisia hygieniavaatimuksia. Toimijat voivat harkita yhdeksi keinoksi esimerkiksi vanhempien oleskelun rajoittamista lasten harrastustiloissa.

Kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet on peruttu 15.1.2022 saakka.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos