Rokotuksia tarjotaan nyt kaikille 70–79-vuotiaille

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Kuvituskuva

3.8. 13:25

Raision kaupunki tarjoaa raisiolaisille ja ruskolaisille neljänsiä rokoteannoksia portaittain. Rokotukset alkavat henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille. Ajan koronarokotukselle voivat tällä hetkellä varata 70–79-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Kun 70–79-vuotiaat ja sitä vanhemmat, sekä 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt on rokotettu, kaupunki tarjoaa neljänsiä koronarokotuksia niille 60–69-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Tästä tiedotetaan myöhemmin.

Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauksessa tai soittamalla Raision tai Ruskon terveysasemalle ja valitsemalla valikosta kohdan rokotukset.

Kaupunki järjestää rokotuspäiviä tiettyinä sunnuntai-päivinä Raision terveysasemalla. Myös sunnuntairokotuksiin pitää varata aika etukäteen.

Koronarokotuksia annetaan Raision terveysasemalla 21.8.22 asti ja sen jälkeen koronarokotuspaikka vaihtuu Terveysristeykseen (Juhaninkuja 3). Henkilöille, joilla rokotuspaikka muuttuu varauksen voimassaoloaikana, ilmoitetaan asiasta tekstiviestillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos