Neljännet koronarokotukset käynnissä Naantalissa – koronarokotusten neuvontanumero muuttuu

Kuvituskuva

10.8. 9:11

Neljännet rokotukset alkoivat Naantalissa uusille ryhmille heinäkuun lopussa THL:n uuden suosituksen jälkeen, ja rokotuksia on ollut mahdollista saada ilman ajanvarausta ja ajanvarauksella. Ikääntyneitä ja riskiryhmään kuuluvia kannustetaan ottamaan tehosterokote.

”Tehosterokotteet on tärkeää ottaa, jotta suoja vakavalle koronataudille säilyy. Kuitenkaan koronataudin sairastanut ja kolme rokotetta saanut ei tarvitse neljättä koronarokoteannosta”, sanoo Naantalin terveyskeskuksen johtava hoitaja Hannele Nikander-Tuominen tiedotteessa.

Lisää rokotuspäiviä on avattu suuren kysynnän vuoksi elokuulle ja lisää avataan tarpeen mukaan. Myös ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokotuksia annetaan edelleen ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta.

Rokotusaikojen varausta suositellaan ensisijaisesti sähköisen ajanvarauspalvelun kautta.

Rokotuksia annetaan myös edelleen ilman ajanvarausta pop up -tapahtumissa Naantalin terveyskeskuksessa. Seuraavat rokotusajat ilman ajanvarausta järjestetään torstaina 11.8. klo 9.00–11.30 ja klo 12.30–15.45 sekä torstaina 25.8. klo 9.00–11.30 ja klo 12.30–15.45.

Ikääntyneitä ja riskiryhmään kuuluvia muistutetaan tehosteannoksista

Naantalissa neljännet koronarokotukset ovat jo hyvässä vauhdissa. Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset, kaikki 60 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18–59-vuotiaat.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa rokotusvuorossa oleville henkilöille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Naantalin rokoteneuvonnan puhelinnumero muuttuu ja samalla soittoaika laajenee. Rokoteneuvontaa annetaan keskiviikosta 10.8.2022 alkaen tiistaista perjantaihin klo 10.30–12.30 numerossa 040 4846533. Neuvontanumerosta on mahdollista myös varata koronarokotusaikoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos