Naantalin koronarokotuspaikka muuttaa syyskuun lopussa Tuulentuvalle

Uusia rokotusaikoja on varattavissa Tuulentuvalle syys- ja lokakuulle. Kuvituskuva

6.9. 15:20

Naantalin koronarokotuspaikka muuttuu perjantaista 23.9. alkaen. Rokotuksia annetaan jatkossa ajanvarauksella päivätoimintakeskus Tuulentuvan tiloissa (Tuulensuunkatu 8). Käynti rokotuspaikalle on rakennuksen keskivaiheilta Pihlajalinnan ulko-ovesta.

Rokotukset järjestetään 22.9. saakka Naantalin terveyskeskuksessa, Tuulensuunkatu 6. Myös pop up -tapahtuma 29.9. järjestetään Naantalin terveyskeskuksessa.

Uusia rokotusaikoja on varattavissa Tuulentuvalle syys- ja lokakuulle määrätyille päiville klo 9.00–14.45.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi 1.9. suosituksen uudesta koronan tehosteannoksesta syksyn aikana kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi ottaa tulevalla syyskaudella, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokote suositellaan ottamaan myöhemmin syksyllä, samaan aikaan influenssarokotteen kanssa. Influenssarokotteita annetaan marras-joulukuussa.

THL:n uudessa suosituksessa erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Aiemmin suositellun mukaisesti perusterveille 18–59-vuotiaille tarjottava rokotussarja on edelleen kolme annosta. 60–64-vuotiaille suositus on neljä annosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos