Raisio valmistelee koronarokotuksen viidettä tehostekierrosta

Uutta tehosterokotusta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille ja sitä nuoremmille riskiryhmiin kuuluville. Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan lokakuussa, esimerkiksi yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.

Raisiossa tehosterokotuksen saa aikaisintaan lokakuussa. Kuvituskuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole väliä sillä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Tehosterokotteen voi ottaa loppusyksyllä, kun edellisestä rokotuksesta tai koronavirustaudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Raisiossa tehosterokotuksen saa aikaisintaan lokakuussa.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella, esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokote suositellaan otettavan samaan aikaan influenssarokotteen kanssa. Influenssarokotteita annetaan loppusyksystä alkaen ja tästä tiedotetaan erikseen.

THL:n ohjeistuksen mukaan Raisiossa annetaan edelleen myös ensimmäistä, toista, kolmatta ja neljättä koronarokotusta. Neljänsiä rokotteita annetaan nyt yli 60-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille.

Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauksessa tai soittamalla Raision tai Ruskon terveysasemalle ja valitsemalla valikosta kohdan rokotukset.

12-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset annetaan Terveysristeyksessä os. Juhaninkuja 3.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos