Maskisuositus on yhä voimassa sairaalassa

Koronaviruksen ilmaantuvuus on nyt kuluvan vuoden alimmalla tasolla Varsinais-Suomessa. Tautia esiintyy silti runsaasti verrattuna aikaan ennen omikronvarianttien ilmestymistä.

Tyksissä on tällä hetkellä hoidossa 14 koronaviruksen suhteen positiivista potilasta, joista kahdella kolmesta on korona lisälöydöksenä.

13.9.2022 16:35

Sairaalahoidon tarve on alkanut pienentyä elo-syyskuun vaihteessa.

”Kesän epidemia on rauhoittunut ja sitä mahdollista uutta epidemia-aaltoa, jota odotimme koulujen alkamisen myötä, ei onneksi tullutkaan”, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo tiedotteessa.

Kahden viikon ilmaantuvuus 100 000 henkilöä kohden on THL:n mukaan 176 oltuaan kuukausi sitten noin 400.

Tyksissä on tällä hetkellä hoidossa 14 koronaviruksen suhteen positiivista potilasta, joista kahdella kolmesta on korona lisälöydöksenä.

”Olemme pikkuhiljaa siirtymässä kohti normaalioloja sairaalassa, kuten esimerkiksi sallimalla työelämään tutustumista ja muuta sellaista toimintaa, jota oli ennen koronaa”, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Tyksin sairaaloissa henkilökunta ja potilaat käyttävät kirurgista suu-nenäsuojainta kaikissa potilaskontakteissa ja sairaalan hoitotiloissa, kuten poliklinikoiden odotusauloissa, röntgenissä, laboratoriossa, muissa tutkimustiloissa ja osastoilla.

”Vahvasti suosittelemme, ja toivomme, että vierailijat käyttäisivät maskia sairaalassa, koska haluamme ehkäistä koronavirustartuntoja sairaalaympäristössä, jossa on paljon vakavalle koronavirustaudille alttiita henkilöitä”, Mikko Pietilä sanoo.

Maskin käyttöä suositellaan Varsinais-Suomessa edelleen henkilökunnalle ja vierailijoille terveydenhuollon kaikissa muissakin toimipisteissä, kuten terveyskeskuksissa, ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa sekä vammaispalveluiden hoitoyksiköissä. Maskia suositellaan myös iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien laitos- ja kotihoidossa sekä tarvittaessa myös sosiaalityössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos