MainosKuntokauppa.fi

Kehonhuollon uusi tehokeino – Lihashuoltovasaralla hoidat kipeimmätkin lihasjumit

Hyvään kuntoon ja fyysiseen suorituskykyyn tarvitaan muutakin kuin harjoittelua. Treenin jälkeen kehoa pitää myös huoltaa. Lihakset kipeytyvät ja jäykistyvät, kun lihassäikeet jäävät jäykiksi rasituksen jälkeen. Lihashuoltovasara on silloin mainio apu.

Lihashuoltovasaran käyttö on yksinkertaista. Laitteen hierontapää painetaan ihoa vasten kipeytyneen lihaksen kohtaan.


4.12.2020 6:00 | Päivitetty 3.12.2020 12:00

Hierojat tietävät, että aktiiviurheilijat ovat otollisia kanta-asiakkaita. Lihasten harjoittaminen vaikuttaa myös tavalla, joka merkitsee huollon tarvetta. Kun lihas työskentelee harjoituksessa, sen säikeet kovettuvat ja alkavat jäykistyä pian harjoituksen loputtua. Tuloksena on kipeytynyt, aristava ja jäykästi liikkuva lihas, jonka voimantuotto on tilapäisesti alentunut.

Kova harjoitus aiheuttaa mikrovaurioita eli aivan pieniä repeämiä lihassäikeissä. Niiden korjautumiseen eli palautumiseen kuluu aikaa. Palautumisen myötä lihassäie vetäytyy kokoon ja sen liike lyhenee, ellei venyttele palautumisen aikana.

Mutta ei liikkumattomuuskaan ole lihakselle (eikä muullekaan elimistölle) terveellistä, kaikkea muuta. Sama jäykistyminen – ja voimantuottokyvyn heikkeneminen – seuraa myös silloin, jos lihassäikeet eivät pääse supistumaan ja rentoutumaan eli työskentelemään säännöllisin välein.

Kliinisessä tutkimuksessa on todistettu, että painelu sekä värähtely, jotka kohdistetaan lihakseen ulkoapäin, palauttavat tehokkaasti lihassäikeiden liikkuvuutta ja elastisuutta. Se taas edistää ja nopeuttaa palautumista. Tutkimuksen mukaan lihashuoltovasara on erinomainen apuväline tähän tarkoitukseen. Hieronta on pitkään ollut ainoa keino tuottaa sama vaikutus, mutta nykyään siihen on saatavilla tehokas laite, jota voi käyttää itse.

Jotta eri kokoisten ja eri osissa kehoa sijaitsevien kipukohtien hoitaminen sujuisi helposti, lihashuoltovasaran mukana toimitetaan erilaisia hierontapäitä.

Lihashuoltovasaran käyttö on yksinkertaista. Laitteen hierontapää painetaan ihoa vasten kipeytyneen lihaksen kohtaan, ja laite kytketään päälle halutulla voimakkuudella. Ladattavalla akulla ja sähkömoottorilla toimiva laite tuottaa värähtelevää ja nopeataajuista liikettä. Värinäpulssit etenevät lihaskudoksessa syvälle kipeytyneisiin kohtiin ja pehmittävät kovettuneet lihassäikeet. Näin niiden liikkuvuus paranee, ja palautuminen nopeutuu. Kipeys, arkuus ja jäykkyys helpottavat, ja palautuminen on mukavampaa ja nopeampaa myös kovan treenin jälkeen.

Jotta eri kokoisten ja eri osissa kehoa sijaitsevien kipukohtien hoitaminen sujuisi helposti, lihashuoltovasaran mukana toimitetaan erilaisia hierontapäitä. Niitä vaihtelemalla värinäpulssit on helppo kohdistaa kipeytyneisiin kohtiin lihaksissa. Lihashuoltovasaran värähtelyjen voimakkuutta voi säätää hyvinkin laajasti. Siten lihashuoltovasaralla voi hoitaa itse myös vaikeasti kipeytyneitä lihaksia. Aluksi on valittava hillitty voimakkuus ja siirryttävä vähitellen tehokkaampaan.

Lihashuoltovasaralla tehty värähtelyhoito rentouttaa lihaksia ja pitää olon mukavampana palautumisen aikana. Se on turvallinen, tehokas ja yksinkertainen hoitokeino kipeytyneille lihaksille. Lihashuoltovasara on helppo pakata mukaan vaikkapa treenikassiin, sillä laite on kompaktin kokoinen. Viime aikoina markkinoille on tullut entistä edullisempia malleja. Tehokkaan, helppokäyttöisen ja ladattavan lihashuoltovasaran saa nykyään huomattavan edulliseen hintaan.

Tilaa lihashuoltovasara helposti Kuntokauppa.fi-verkkokaupasta!

Artikkelin lähde:

Kliininen tutkimus treenaamisessa kipeytyneiden lihasten hoitamisesta

Lue myös: