Testaa, löytyykö sinusta sisua – Kuinka monta minuuttia jaksat pyörittää käsiäsi? Saatat yllättyä

Kuinka paljon sinusta löytyy sisua? Kestätkö hapotuksen ja puutuneisuuden tunteita? Tämä haaste kertoo juuri edellä mainituista asioista. Katriina Ojala UKK-instituutista kertoo, että liike mittaa olkavarsien lihaskestävyyttä. Tämä on juttusarjan kuudes ja viimeinen osa.

Pidä kädet suorana sivuilla ja pyöritä pientä ympyrää kasvattaen koko ajan liikettä. Älä ravistele tai laske käsiä välissä, vaikka tekisi mieli.

21.6. 10:57

Nosta kädet suoraksi sivuille ja ala pyörittää pienen pientä ympyrää koko ajan kasvattaen liikerataa. Kuinka monta minuuttia kestät?

Tämä haaste mittaa sisua ja sitä, kuinka kauan kestät hapotuksen tai puutuneisuuden tunnetta. Toimittajalle harjoitus on nyrkkeilytreeneistä tuttu. Tarkoituksena on totuttaa ottelija siihen tunteeseen, kun kädet ovat niin hapoilla, ettei niitä enää edes tunne. Niin voi tapahtua sparratessa tai otellessa. Silloin pitää vain kestää.

”Ehkä voisi sanoa, että tämä liike testaa olkavarsien lihaskestävyyttä ja sisua kestää puutumisen tunnetta, jonka staattinen liike aiheuttaa. Jatkuva staattinen lihastyö heikentää verenkiertoa lihaksissa, ja niihin kertyy maitohappoa”, Katriina Ojala UKK-instituutista kertoo.

Happamoituminen vaatii enemmän lihastyötä, mikä puolestaan lisää maitohappoa ja lopulta lihas ei pysty ylläpitämään pyöritysliikettä.

Kuinka kauan käsivartesi kestävät tunnottomuutta ja tärinää? Haasta itsesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos