Päätöskierroksella ratkaistaan sijat 3. ja 4. sekä tulevat puolivälieräparit

10.3. 12:38

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan käsikirjoitus on onnistunut erinomaisesti tällä kaudella, sillä ennen lauantain päätöskierrosta on vielä paljon kysymysmerkkejä ilmassa. Raisioon odotetaankin tämän ansiosta yleisöryntäystä, kun Loimu lämmittää Kerttulaa ensi viikolla alkavia pudotuspelejä varten.

Kärkipäässä VaLePan runkosarjan voitto ja Akaa-Volleyn toinen tila ovat varmoja, mutta sijat 3. ja 4. ratkaistaan päätöskierroksella Raisiossa, kun Loimu isännöi Karelian Hurmosta. Loimu lähtee päätöskierrokselle kahden pisteen etumatkalta, joten kotijoukkueella on pienoinen etulyöntiasema. Molemmille joukkueille on kotietu jo varmistunut puolivälieriin. Jos on näiden joukkueiden sijoitukset vielä auki, niin samoin on myös puolivälierävastustajat, sillä sijoitukset 5.-7. ratkaistaan niin ikään päätöskierroksella.

Runkosarjan pistepörssin voitossa on teoriassa kiinni vielä kolme pelaajaa. Pörssiä johtaa Akaa-Volleyn Ali Fazli, joka kohtaa viimeisellä kierroksella Perungan Pojat, jonka ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson on pistepörssissä kolmantena. Nähtäväksi jää pelaako Fazli täysin merkityksettömässä ottelussa. Loimun Joonas Jokela on parhaana suomalaisena sijoittunut toiseksi Fazlin ja Gustavssonin väliin. Näiden huippuhakkureiden pistesaaliit ennen viimeistä kierrosta ovat 637, 621 ja 605.

Runkosarjan päätöskierroksella on sijoitusten ratkaisemisen lisäksi myös sellainen tärkeä tehtävä, että se on viimeinen hetki ennen lyhyttä noin viikon mittaista harjoitustaukoa saada joukkueen pelin viimeisetkin nyanssit hiottua. Pudotuspelit alkavat seuraavan viikon viikonloppuna ja ne pelataan tiiviiseen tahtiin, joten suuriin muutoksiin ja viilailuihin ei ole silloin enää aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos