Petra Ojaranta saavuttaa 700 ottelun rajapyykin

Petra Ojarannan RNK Flyers kohtaa välierissä Kiekko-Espoon.

16.3. 9:17

RNK Flyersin kokenut hyökkääjätähti Petra Ojaranta rikkoo sunnuntaina hienon rajapyykin, kun hän nousee toisena pelaajana historiassa Kirsi Pukkilan ohella seitsemänsataa SM-sarjaottelua pelanneiden kerhoon.

Ojaranta pelasi ensimmäinen SM-sarjan ottelun vuonna. Hän on voittanut Raision väreissä kaksi Suomen mestaruutta, ja maajoukkueen kapteenistoonkin kuulunut Ojaranta oli ensimmäinen ringettepelaaja, joka saavutti maailmassa viisi MM-kultaa. Kultamitalien lisäksi hän on saavuttanut maajoukkueessa kaksi hopeaa, ja menestystä on tullut myös Kanadan vuosilta. Ojaranta on kiistatta yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä ringettepelaajia.

”Onhan se kieltämättä paljon pelejä. Tällaisen ottelumäärän saavuttaminen vaatii paljon motivaatiota harjoitteluun sekä rakkautta ja paloa lajia kohtaan. Iloisin mielin voin todeta, että kaikki on ollut sen arvoista”, Ojaranta sanoo Ringetteliiton tiedotteessa.

Pitkä peliura ja intohimon säilyminen eivät aina ole itsestäänselvyyksiä. Ojaranta nostaa tärkeimmäksi vaikuttavaksi tekijäksi harjoittelumotivaation, joka tulee häneltä luonnostaan.

”Haluan pitää itseni kunnossa, ja liikunta tulee ringetteurani jälkeenkin olemaan iso osa arkeani. Palo pelaamiseen tulee puolestaan yhdessä joukkueen kanssa koetuista asioista ja fiiliksistä. On mahtavaa olla osa porukkaa, jolla on yhteinen matka ja sama päämäärä, hän kertoo omista vaikuttimistaan.”

Ojarannalla on vankkaa kokemusta myös ulkomailla pelaamisesta. Pitkäaikaisesta haaveesta tuli totta, kun hän pelasi kaudella 2001–2002 Edmontonissa, ja unelmien täyttymys huipentui lopulta Kanadan mestaruushopeaan. Hän palasi Kanadan liigaan (National Ringette League) vielä uudestaan aiemmin solmittujen tuttavuuksien kautta pelaten kolme vuotta Vancouverissa BC Thunderin riveissä vuosina 2017–2020. Kanadan vuosien jälkeen Ojaranta palasi Suomeen RNK:n riveihin.

”En voisi olla kiitollisempi Pohjois-Amerikassa viettämistäni vuosista. Ne olivat aivan huippukokemuksia elämässäni, ja sain paljon uusia ystäviä sekä ihania muistoja.”

Ojaranta on antanut merkittävän panoksensa ringetelle myös pelikenttien ulkopuolella kouluttautumalla valmentajaksi ja ottamalla monipuolisesti osaa ohjaus- ja valmennustoimintaan niin paikallisesti kuin kansallisellakin tasolla. Hän on suorittanut Varalan Urheiluopistossa Urheilijasta valmentajaksi- tutkinnon, Kisakallion urheiluopistossa liikunnan ja valmennuksen tutkinnon sekä Ringetteliiton III-tason valmentajakoulutuksen. Myös personal trainerin paperit löytyvät takataskusta.

”Pääsääntöisesti toimin lasten ja nuorten parissa. Ohjaan seuramme ringettekoulua, toimin yläkoululeirityksessä seitsemännen luokan vastuuohjaajana ja olen mukana nuorten U21 maajoukkueen valmennustiimissä.”

Petra Ojarannan RNK Flyers kohtaa välierissä Kiekko-Espoon. (kuva: Timo Kupiainen)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos