Loimulle toinen kiinnitys finaalipaikkaan jättiyleisön edessä

Yleisömäärä oli Kerttulan suurin sitten Loimun 2001 mestaruuskevään.

Vahvaa oranssia kevättä elävään Raision Kerttulan liikuntahalliin kokoontui lauantaina peräti 1223 Loimun ja Akaa-Volleyn kannattajaa todistamaan joukkueiden toista välieräottelua. Yleisömäärä on Kerttulan suurin sitten Loimun 2001 mestaruuskevään.

Loimun kutsuvieraana tapahtumassa oli mukana keskiviikkona ringeten Suomen mestaruuden voittanut RNK Flyers, jonka kunniakierros ensimmäisellä erätauolla seisaltaan suosiota osoittaneen oranssin yleisömeren edessä saattoi hyvinkin olla ainakin tähän mennessä vuoden sykähdyttävin urheiluhetki Raisiossa.

”Todella hieno nähdä, että Raisiossa lentopallo kiinnostaa. Yli 1200 henkeä liikuntahalliin, on aika paljon ihmisiä. Pelillisesti ihan värikästä play off peliä. Me pelattiin aika tasainen peli jokaiselta osa-alueelta. Kukaan ei ollut supertähtenä”, kehui niin yleisöä kuin pelaajiakin Loimun kapteeni Tomi Saarinen tiedotteessa.

Ottelu oli tasokkaampi kuin ensimmäinen kohtaaminen ja Akaa-Volleykin oli saanut puuttuneita pelaajiaan takaisin kokoonpanoon. Loimun puolella avausta leimannut hermostuneisuus oli poissa ja joukkue esiintyi pääosin itsevarmoin ottein kotiparketilla. Loimu voitti ottelun numeroin 3-1 (25-23, 24-26, 25-21, 25-19) ja välieräpaikka on sille katkolla ensimmäisen kerran maanantaina Akaalla, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran.

"Toisen erän kääntyminen kaverille oli sellainen tiukka paikka meille. Onneksi saatiin rivit kuntoon sen jälkeen. Pikku hiljaa saatiin Alia vähän torjuttua ja pakotettua virheisiin. Se toi uskoa omaan peliin. Se on taas hyvää, että vaikka ollaan vähän häviöllä, niin jaksetaan painaa ja uskoa omaan tekemiseen”, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli flunssasta kovaan pelikuntoon vertynyt Akaa-Volleyn hakkuri Ali Fazli, joka teki 36 pistettä tehoin +19. Akaalaisten harmiksi joukkueen kaikki muut laitapelaajat jäivät tehoissaan pakkasen puolelle. Loimun Joonas Jokela teki 26 pistettä tehoin +15. Syntymäpäiviään viettänyt Sebastian Pozo Hernandez teki 14 ja Väinö Rahko 13 pistettä. Joaquin Layukselle kirjattiin 6 torjuntapistettä. Isoihin onnistujiin voidaan laskea myös 61% tarkkuudella vastaanottanut libero Eemeli Kouki sekä passari Tomi Saarinen. Muutkin loimulaiset täyttivät paikkansa kentällä hyvin.

Joukkueiden seuraava kohtaaminen isketään Akaalla maanantaina. Sen ottelun sävelet on selvät – Akaa-Volleyn on pakko voittaa tai sarja menee poikki ja Loimu finaaliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos