Ruoantuottajia rohkaistaan tarjoamaan tuotteitaan julkisiin keittiöihin - Uutiset - Rannikkoseutu

Ruoantuottajia rohkaistaan tarjoamaan tuotteitaan julkisiin keittiöihin

Julkisten ruokapalveluiden elintarvikehankintojen arvo on vuosittain yli 300 miljoonaa euroa. Pienten tuottajien tarjoukset loistavat usein poissaolollaan, vaikka halua yhteistyöhön julkisen sektorin kanssa olisi.

14.12.2017 8:59

Ympäristö- ja energia-asioita edistävän Valonian mukaan julkisiin ruokahankintoihin halutaan yhä enemmän lähialueiden tuottajien tarjouksia. Varsinaissuomalaisille ruoan alkutuottajille ja ensiasteen jalostajille järjestetään koulutusta ruokatarjousten laatimiseen, kerrotaan yritysten välisistä yhteistyömuodoista ja omien tuotteiden markkinoinnista. Viljelijöiden ja jatkojalostajien koulutustoiveita kartoitettiin Valoniassa syksyllä 2017 alueen tuottajille lähetetyllä kyselyllä ja koulutukset järjestetään tammi-helmikuussa 2018 Loimaalla ja Mynämäellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos