Sairaanhoitopiiri vaihtaa tietojärjestelmät – Rahaa kuluu kymmeniä miljoonia euroja - Uutiset - Rannikkoseutu

Sairaanhoitopiiri vaihtaa tietojärjestelmät – Rahaa kuluu kymmeniä miljoonia euroja

29.1.2019 13:37

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suunnittelee alueensa asiakas- ja potilastietojärjestelmien vaihtoa laajassa yhteistyössä useiden muiden maakuntien kanssa. Tarkoitus on korvata yhteisellä järjestelmällä sekä piirin omat että Varsinais-Suomen perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen käyttämät noin 45 erillistä asiakas- ja potilastietojärjestelmää.

Hanketta sairaanhoitopiirin hallitukselle esitelleen johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan uuden järjestelmän hankinta on niin iso projekti, että nopeimmillaankin sen tuotantokäyttö voi alkaa vasta vuonna 2023.

Tarkkaa hintalappua ei hankkeelle vielä ole, mutta joka tapauksessa puhutaan kymmenistä miljoonista euroista.

–Koska hankinta koskee koko maakuntaa, olisi perusteltua toteuttaa se sairaanhoitopiirin investointina. Hankinta- ja rakentamisvaiheen investointikustannuksiin on varauduttu jo sairaanhoitopiirin voimassa olevassa taloussuunnitelmassa, Pietilä kertoo tiedotteessa.

Hankintaa valmistellaan vuonna 2018 perustetun Una Oy:n johdolla kiinteässä yhteistyössä muiden hankkeeseen osallistuvien maakuntien kanssa. Una on jo julkaissut potentiaalisille toimittajille osoitetun tietopyynnön markkinatilanteen kartoittamiseksi.

Pietilä arvioi, että todennäköisesti mukaan lähtevät ainakin yliopistolliset sairaanhoitopiirit lukuun ottamatta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä, joka on juuri uusinut järjestelmänsä Apotti-hankkeessa. Kiinnostusta on myös muissa sairaanhoitopiireissä ja suurimmissa kaupungeissa, kuten Turussa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päätti hankkeeseen osallistumisesta 21.1.2019 ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri 28.1.2019.

Hallitus päätti esityksen mukaisesti, että piiri osallistuu hankkeen kilpailutuksen valmisteluun sekä pyytää alueensa kunnilta ja sote-kuntayhtymiltä valtuutuksen toteuttaa hankintaprosessi niiden puolesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos