Junaliikenne palaa satamaan - Kaupunki pyytää naantalilaisia valppauteen - Uutiset - Rannikkoseutu

Junaliikenne palaa satamaan - Kaupunki pyytää naantalilaisia valppauteen

7.2.2017 14:45

Naantalin satamaan johtava rautatieyhteys on saamassa vuosien tauon jälkeen liikennettä. Tavaraliikenne alkaa viikolla 7, jolloin liikenne kulkee Raisio-Naantalin ratayhteyden kautta ja siitä edelleen sataman raidetta pitkin Suomen Viljava Oy:lle saakka.

Tämän hetken tiedon mukaan liikenne on jatkumassa viikoittain maaliskuun puoliväliin saakka ja liikenne on mahdollista jatkossakin. Alkuvaiheessa liikenne tulee painottumaan alkuviikon päiviin. Naantalin sataman raiteella on ollut viimeksi säännöllistä liikennettä 1980-luvun lopulla. Sen jälkeen raidetta on pidetty kunnossa sataman ja teollisuuden mahdollista tulevaa tarvetta varten.

- Junaliikenteen puuttuessa rautatie on muodostunut oikotieksi ja ulkoilureitiksi keskustan ja sataman välillä, kertoo Jukka Kylmäoja Naantalin Satamasta.

Satama pyytää noudattamaan alueella tarkkaavaisuutta junaliikenteen alkamisen takia. Liikkuminen rautatiealueella on vaarallista ja lain mukaan rangaistavaa muualla kuin rautatien ylittämiseen tarkoitetuissa ja erikseen merkityissä paikoissa.

Käytännössä veturinkuljettaja ei ehdi havaita radalla junan edessä olevia kulkijoita tarpeeksi ajoissa, jotta hän ehtisi pysäyttää junan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos