Kotiseutuväki kiittelee Raision kaupungin suunnittelemaa Halavapuistoa - Viheralueen nimi kunnioittaa hätäpäissä hävitettyä paikkakunnan viimeistä sotilastorppaa - Uutiset - Rannikkoseutu

Kotiseutuväki kiittelee Raision kaupungin suunnittelemaa Halavapuistoa - Viheralueen nimi kunnioittaa hätäpäissä hävitettyä paikkakunnan viimeistä sotilastorppaa

Raisiossa oli monta Ruotsin vallan ajalta periytynyttä sotilastorppaa, jotka hajosivat tai hajotettiin yksi toisensa jälkeen. Niistä viimeinen sai purkutuomion 1982, kun Kerttulantielle tehtiin uusi linjaus. Nyt Raisio kaavailee rakentavansa viimeisen sotilastorpan muistoa kunnioittavan puiston Kerttulan urheilukeskuksen nurkalle.

Kaavaillun puiston näkyvin maisemaelementti on kalliokohoama, jonka raisiolaiset tuntevat Kankareen kalliona. Kankare oli Halavan torpan vieressä ollut tila.

5.11.2019 6:00

Raisio-Seuran puheenjohtaja Esa Salminen ja sihteeri Anneli Uitto toteavat, että Halavan torppa olisi upea kotiseutuhistoriallinen kiintopiste, mikäli se olisi ymmärretty säilyttää. Haluja torpan suojelemiseksi oli, mutta purkajat ehtivät ensin.

– Kun lautakunnan jäsenet saapuivat katsastamaan torppaa, purkutyöt olivat jo käynnissä, Esa Salminen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos