Nopeakasvuinen keltalammikki on vallannut suuren osan Haunisten altaan etelärantaa ja levittäytyy kohti tekojärven keskustaa - Uutiset - Rannikkoseutu

Nopeakasvuinen keltalammikki on vallannut suuren osan Haunisten altaan etelärantaa ja levittäytyy kohti tekojärven keskustaa

Raision Haunisten allas ja Naantalin Luolalanjärvi rehevöityvät. Ravinteiden virtauma Rymättylän Kirkkojärveen on vähentynyt.

Kohti Haunisten altaan keskustaa levittäytyvä keltalammikki on tuotu Suomeen koristekasviksi. Sen takertuvaiset siemenet leviävät helposti muun muassa vesilintujen mukana. Littoistenjärvellä keltalammikin poisto on tiettävästi onnistunut hyvin.

10.9.2019 6:00

Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen hiljattain tekemä arvio Suomen pintavesien ekologisesta tilasta osoittaa, että Suomen järvien pinta-alasta 87 prosenttia on hyvässä tai erinomaisessa tilassa. Suomen ympäristökeskuksen ryhmäpäällikkö Marko Järvisen mukaan etenkin Pohjois-Suomen suuret järvet voivat hyvin. Sen sijaan Lounais-Suomen pienissä järvissä on Marko Järvisen mukaan suuria vaihteluita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos