Raisiolaisia ja naantalilaisia kutsutaan kuntotutkimukseen – Tietoa kertyy korona-ajan vaikutuksista - Uutiset - Rannikkoseutu

Raisiolaisia ja naantalilaisia kutsutaan kuntotutkimukseen – Tietoa kertyy korona-ajan vaikutuksista

KunnonKartta-tutkimuksessa selvitetään, millaisessa fyysisessä kunnossa suomalaiset ovat 1,5 vuoden koronapandemian jälkeen. UKK-instituutin väestötutkimuksen mittaukset laajenevat Turkuun ja lähikuntiin. Lähes 2 000 työikäistä saa kutsun tutkimusmittauksiin.

KunnonKartta-tutkimus kokoaa mitattua tietoa 20–69-vuotiaiden suomalaisten kestävyys- ja lihaskunnosta, paikallaanolosta, fyysisestä aktiivisuudesta ja unesta.

27.10. 6:30

Mittaukset toteutetaan Turussa 9. marraskuuta lähtien yhdessä alueellisten toimijoiden kanssa. Kuntotestit toteuttaa Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) ja laboratoriokokeista huolehtii Turun ammattikorkeakoulu.

– Marraskuun aamut sujuvat vahvasti KunnonKartta-tutkimuksen mittausten parissa. Mielenkiintoa lisää se, että Naantali ja Raisio ovat tilanneet lisämittaukset omille asukkailleen. Olemme hyvin mielellämme mukana nyt käynnistyvissä mittauksissa, kertoo tiedotteessa kehittämispäällikkö Jukka Läärä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos