Raisio antaa humanitääristä tukea 25 000 euroa – Kaupungintalon kokoushuoneen nimi vaihtuu

Raision kaupunginvaltuusto päätti maanantaina 25 000 euron tuesta, joka jaetaan avustusjärjestöjen ja Ukrainan hallinnon toimijoiden kesken. Avustuksen tarkemmasta kohdentamisesta päättää kaupunginjohtaja Eero Vainio.

Raision kaupunki valmistautuu Ukrainasta tulevien pakolaisten vastaanottoon.

7.3. 20:31

Valtuusto päätti Ukrainan tukemisesta yksimielisesti. Maanantai-iltana jaetun tiedotteen mukaan kaupunki tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet, jotka ovat johtaneet mittaviin inhimillisiin kärsimyksiin ja humanitäärisen kriisiin.

Kaupunki varautuu kaikkiin tilanteisiin tällä hetkellä korostuneen huolellisesti. Tämä sisältää väestönsuojien ja johtokeskustilojen tarkistamisen, päätöksenteon varmistamisen poikkeustilanteessa sekä elintärkeiden palvelujen priorisoinnin mahdollisessa kriisi- tai sotatilanteessa. Raision kaupunki pyrkii valmiusasioissa läheiseen yhteistyöhön seudun kaupunkien ja turvallisuusviranomaisten kanssa.

Sivistys- sekä sotetoimialalla varaudutaan mahdollisiin tukitoimiin ukrainalais- ja venäläistaustaisten lasten osalta.

Kaupunki varautuu myös pakolaisten vastaanottamiseen ja valmistelee suunnitelman laajamittaiseen maahantuloon. Lisäksi kaupunki tarkistaa yleisen valmiutensa ajantasaisuuden ja hybridivaikuttamista sekä huoltovarmuutta koskevan valmiutensa nostamistarpeet.

Raision kaupungilla on yksi venäläinen ystävyyskaupunki, eli Kingisepp. Viime vuosina ystävyyskaupunkitoiminta on ollut hyvin vähäistä koronapandemian takia. Kaupungintalolla vieraileville ja työskenteleville ystävyyskaupunkitoiminta näkyy päivittäin siten, että kolme kaupungintalon kokoushuonetta on nimetty ystävyyskaupunkien mukaan.

Venäjän Ukrainaan kohdistamien sotatoimien johdosta ystävyyskaupunkitoiminnasta Kingiseppin kanssa pidättäydytään toistaiseksi ja kokoushuone Kingisepp nimetään uudelleen Raision saksalaisen ystävyyskaupungin Elmshornin mukaan.

Kaupunki korostaa tiedotteessaan, että sotatoimet eivät ole millään tavoin tavallisten venäläisten saati sitten Suomessa asuvien venäläisten syytä.

”Eurooppaa on kohdannut vakava kriisi ja siitä selviytyminen edellyttää, että kohtelemme toisiamme ystävällisesti ja kunnioittavasti kielestä tai alkuperästä riippumatta – raisiolaisina”, tiedotteessa todetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos