Tyks: Hoitajien lakko uhkaa päivystystä ja kiireellistä hoitoa

Leikkaushoitoa pystytään toteuttaman Tyksissä vain kiireisintä hoitoa tarvitseville.

19.4. 15:11

Tyksin sairaalan johto kertoo tiedotteessa olevansa erittäin huolestunut potilaiden turvallisuudesta Tehyn ja Superin lakon aikana. Lakko jatkuu keskiviikosta 20.4. kello 6.00 alkaen.

”Luvattu henkilöstömäärä on noin kymmenesosa siitä määrästä, jonka työnantaja on katsonut tarvittavan potilasturvallisuuden takaamiseksi”, Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) vt. sairaalajohtaja Sirkku Jyrkkiö sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa ensihoidon ambulansseista ei kaikkia yksiköitä saada liikkeelle ja päivystys ruuhkautuu riittämättömän henkilöstömäärän takia.

”Pyrimme keskittämään voimavarat välittömässä hengen vaarassa olevien potilaiden hoitoon ja turvaamaan vuodeosastoilla olevien potilaiden hoidon. Vuodeosastojen toimintoja joudutaan yhdistämään.”

Lääkärityövoimaa on lisätty päivystysvuoroihin turvaamaan potilaiden hoitoa. Syöpäleikkauksia, syövän lääke- tai sädehoitoa ei pystytä Tyksissä toteuttamaan. Leikkaushoitoa pystytään toteuttaman vain kiireisintä hoitoa tarvitseville.

Synnytysosaston henkilöstöä on vain puolet normaalista paikalla, ja synnyttäjiä tullaan ohjaamaan myös muihin sairaaloihin, esimerkiksi Hämeenlinnaan ja Vaasaan, jotka ovat lakon ulkopuolella. Riskiraskauksien seurantaosasto on suljettu.

Toimi näin: Hätätilanteessa soita aina 112. Tyksin puhelinvaihde puh. 02 313 0000 toimii lakon aikana, mutta pitkään odotusaikaan on syytä varautua. TSoita puhelinvaihteeseen myös, kun olet tulossa synnyttämään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos