”Ei se välttämätöntä ole, mutta nauttisimme leipomisesta ja haluaisimme kaulimia”— Ukrainan pakolaiset tarvitsevat kiireellisen hätäavun ja välttämättömien avustustarvikkeiden lisäksi myös arkista hyvinvointia

Suomi otti Ukrainasta paenneen Kuzmukin perheen hyvin vastaan ja nyt he auttavat muita tulijoita Raision avustuskeskuksessa.

Oleksandr ja Anastasiia Kuzmuk auttavat muita ukrainalaisia Raision avustuskeskuksessa. Sylissä lapset Oleksandra ja Solomiia.

29.4. 6:00

Raision torin kulmaukseen avatussa avustuskeskuksessa sijaitsee hyllymetreittäin vaatteita, kasapäin leluja ja roppakaupalla vaippoja. Täältä Ukrainasta Raisioon ja ympäryskuntiin saapuneet pakolaiset voivat hakea tarvitsemansa.

”Vastaanottokeskukselta saa tietyt tarvikkeet, mutta jokainen tietää, että kotona tarvitaan vaihtopyyhettä ja -lakanaa ja vähän astioitakin”, Raision kaupungin Ukraina-koordinaattorina työskentelevä Maarit Kokkonen kertoo. ”Kaikkea mitä tavallisessa kotitaloudessa tarvitaan, sitä tarvitsevat myös ukrainalaiset.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos