Pankeissa on varauduttu Venäjän tekemään häirintään: ”Kuluttaja voi olla turvallisin mielin” – näin paljon käteistä kannattaisi nyt varata kotiin

Pankeissa ja muissa finanssialan yhtiöissä on varauduttu hyvin mahdollisiin hybridiuhkiin ja vaikuttamisyrityksiin. Finanssialan toimitusjohtajan mukaan käteistä kannattaa nyt varata jokaiseen kotiin, mutta suuremmat rahat ovat yhä paremmassa turvassa pankissa.

Finanssialan toimitusjohtajan Piia-Noora Kaupin mukaan erilaisiin uhkiin varautumisen on jokapäiväistä työtä. Hän kuvailee varautumisasteen olevan finanssialalla hyvä. ”Siinä mielessä kuluttaja voi olla turvallisin mielen.”

Suomi varautuu mitä erilaisimpiin kyberuhkiin ja vaikuttamisyrityksiin Venäjältä, mikäli Suomi päätyy hakemaan sotilasliitto Naton jäsenyyttä.

Pankkeja, vakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä edustava Finanssiala on tottunut huolestuneiden kuluttajien kyselyihin. Paljonko pitää varata käteistä? Uskaltaako säästöjä pitää vain yhdessä pankissa, jos Venäjä pyrkii vaikuttamaan ja häiritsemään finanssialaa? Otetaan selvää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos